Yhteisöllisyys elämän voimavarana

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Kuvissa kattaus Yhteisöpäivälle - kuvat oma arkisto 2019

Vietimme eilen Yhteisöpäivää. Olen aina pitänyt yhdessäolosta, ruuanlaitosta sekä maailmaa parantavista keskusteluista. Saan näistä kaikista asioista voimaa. Ilokseni sain myös tytärtäni luokseni pariksi päiväksi ja hänellä on sama tapa pitää keskusteluista kuin minulla. Puhumme asioista taivaan ja maan välillä. Huomaan kuinka montaa eri näkökulmaa on asioissa ja ennen kaikkea niiden käsittelyssä. Ylläolevissa kuvissa puuttuu kattauksista tarjoiltu ruoka. Osallistujilla oli niin kova nälkä, että ruoka oli tarjoiltava eikä kuville jäänyt aikaa. Ilokseni ruoka oli niin hyvää, että hippustakaan ei jäänyt enää kuviin:) Eli mitä söimme? Yhtä kaikkien aikojen suosituimmista ruuistani eli ihan yksinkertaisesti kanakookos-wokkia. Voi tehdä myös kasvisversiona, maistuu aina yhtä maukkaalle. Ohjetta voi muunnella loputtomiin periaatteella mitä löytyy kaapista.

Kanakookos-wokki

1 rasia maustamattomia broilerisuikaleita
2 pussia wokvihanneksia, joissa vesikastanjaa
2 tölkkiä kookoskermaa
1 pussi pakastesipulia tai kokonainen sipuli pilkottuna
1 ruukku basilikaa
1 tölkki Adzhika-kastiketta, chilinmakuinen

paistamiseen kookosöljyä

mausteita maun mukaan; kurkumaa, suolaa, valkosipulia.

Broilerit ja sipuli paistetaan kookosöljyssä. Pakastevihannekset huuhdellaan kuumalla vedellä ja valutetaan. Broileri- ja sipuliseos maustetaan, lisätään Adzhika-kastike sekä basilikaruukku.

Sekoitellaan, annetaan hautua. Kasvikset lisätään, kiehautetaan ja lopuksi kookoskerma.
Annetaan hautua oman maun mukaan. Yleensä noin puolisen tuntia.

Kuvassa jälkiruokamaljat – kuva oma arkisto 2019

Jälkiruokamaljat voi myös tehdä oman maun mukaisesti. Yleensä olen koonnut jälkiruuan mataliin kristallilaseihin. Kuvassa olevat korkeat kuohuviinilasit eivät ole kovin käytännöllinen vaihtoehto:)

Maljoihin on laitettu päällekkäin Kuningatar-rahkaa, mustikoita, pähkinöitä sekä tummaa raakasuklaa-hippua. Päälle on valutettu toffee-kastiketta. Todella helppo jälkiruoka, jonka voi tehdä valmiiksi jääkaappiin. Olen myös tarjoillut Ilvesmäessä aamupalalla, jolloin voi käyttää jogurttia ja kauden marjoja. Koristeeksi Ilvesmäessä tulee usein minttua. Kasvi, jota voi suositella mausteeksi ja silmäniloksi, tuoksuu myös huumaavan hyvälle.

Teen usein myös Ilvesmäessä ruokaa yli omien tarpeiden. Keittiön puuhellalla on ihanaa tehdä ruokaa ja siihen sopii monta kattilaa porisemaan samaan aikaan. Tämän olen kuulemma perinyt isoäidiltäni, joka teki ruokaa kattilat ja pannut höyryten koko kylälle. Olenkin välillä sunnuntaisin pakannut ison laatikollisen ruokaa mökkinaapurille. Tunnen, että näin kaikki saamme jotakin. Minä hyvää mieltä, ruokavähikki vähenee ja naapurikin saa kokeilla uusia makuja.

Rakkaudella, Anne

Flower-17-web

Tilaa uutiskirje

Tilaa kirje nyt niin osallistut 85 euron arvoisen Cosmopharma tuotepaketin arvontaan.

Jätä kommentti