Kuvassa suomalaista metsänpohjaa - Kuva Riitta-Liisa Metsämarttila

Olen tänään pohtinut mitä on hyvä elämä? Mikä on minulle elämässäni riittävän arvokasta tai omasta mielestäni riittävää, jotta voin kokea eläväni hyvää elämää? Mikä täyttää omat arvoni tai mikä antaa minulle olon onnistumisesta? Kuka voi määritellä hyvän elämän? Olenko itse paras arvonmäärittäjä omassa elämässäni vai pitääkö minun noudattaa yhteiskunnan arvoja tai ympäristöni viitekehystä saavuttaakseni hyvän elämän?

Voisinko vain todeta eläväni hyvää elämää ilman jatkuvaa analyyttistä mietintää tai tulevaisuuden suunnittelua. Pysähtyä vain paikoilleni ja rauhoittua ajatuksella uskoen, että kaikki järjestyy. Eilen sain muistutuksen siitä millaista elämää en halua viettää. Elämää muiden ohjauksessa ja vaatimusten ristitulessa vaeltamista. Loputonta suorittamista ilman tulosta. Mittasin omaa tekemistäni ja ennen kaikkea sitä miten tekemisiäni on arvostettu. Mittalaatikkooni pudota tupsahti aika pieni tulos suhteessa panokseen. Sain vahvan viestin, että minun on jatkettava hyvin alkanutta matkaani. Suljettava menneisyyden painolastit omaan arvoonsa ja avattava vain uusia ovia.

Oma elämäni on nyt minulle riittävän hyvää. Tasaista ja laadukasta arkea. Elän nyt mieleltäni vapaampana kuin aikoihin. Jokaisen aamun alan ajatuksella kiitollisuudesta.

Rakkaudella Anne

Flower-17-web

Tilaa uutiskirje

Tilaa kirje nyt niin osallistut 85 euron arvoisen Cosmopharma tuotepaketin arvontaan.

Jätä kommentti