Vanhan pöllön viisaus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Kuvassa metalliset pöllöt vasten sokkelia - Kuva Riitta-Liisa Metsämarttila

Vanhan pöllön viisautta. Sanonta pitää paikkansa. Mikäli vain maltamme pysähtyä ja kuunnella kanssakulkijoitamme, joilla on jo elettyä elämää mukanaan. Olen monta kertaa saanut ajatuksiani selkeytettyä pelkästään kuuntelemalla ihmistä, jolla on takanaan elämää sekä ennen kaikkea sydämenviisautta.

Sydämenviisautta ei kaikille suoda koskaan. Itse toivon joskus jalostuvani niin paljon, että pystyn ohittamaan turhat loukkaukset. Nyt ne vielä jäävät sydämeeni ja saan monta päivää purkaa pahaa oloani. Kasvua sydämenviisaudessa siis on edessä minulla vielä pitkä matka.

En halua loukata kanssaeläjiäni turhilla neuvoilla tai puuttumalla asioihin, joista en oikeasti tiedä. Elämä on kuin kaleidoskooppi ja sen säteitä on mahdoton ymmärtää jollei elä toisen ihmisen raskasta polkua vierellä.

Onneksi aika parantaa haavat ja kaikesta pitäisi oppia. Elämän raskaista poluista on oppia vielä vaikea ammentaa mutta uskon, että kaikella on tarkoituksensa. Jopa surulla.

Rakkaudella Anne

Flower-17-web

Tilaa uutiskirje

Tilaa kirje nyt niin osallistut 85 euron arvoisen Cosmopharma tuotepaketin arvontaan.

Jätä kommentti