Tunnelukot

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Ilvesmäen vanha lukko - Kuva Riitta-Liisa Metsämarttila 12-2019

Meillä jokaisella on tunnelukkoja. Kuuntelin eilen http://www.bookbeat.fi kautta äänikirjaa tunnelukoista ja teksti pysäytti ajattelemaan tunnelukkojani. Tunnistin itsestäni monta lukkoa ja ajattelin, että vuosi 2020 taitaa olla tunnelukkojen purkamisen vuosi. Tunteitaan on vaikea tunnistaa ja ymmärtää mistä kaikki tunteet saavat alkunsa. Tunnelukkojen syntyminen alkaa jo lapsuudesta. Surullisinta minusta on se, että omat tunnelukot heijastuvat muihin ihmisiin ja itse ei ymmärrä, mistä oma paha olo johtuu. Olen erityisherkkä persoonaltani ja minuun muiden ihmisten tunteet vaikuttavat todella paljon. Olen nyt vasta oppinut, että en ota jokaista tunnetta mukaani. Myös tilat, joissa on huono tunnelma tai esimerkiksi riitaisat kodit vaikuttavat minuun. Jos menen johonkin paikkaan, jossa ihmisillä ei ole hyvä olla ja jossa on paljon piilotettua vihaa, niin uuvun nopeasti. Vältän mielelläni näitä tilanteita ja paikkoja jo etukäteen. Myös kovat ja häikäilemättömät ihmiset väsyttävät minua. Tunnen, että pehmeä energiani valuu hukkaan ja hyvä olo hiipuu hiljalleen mielestäni pois. Jostakin luin vinkin, että itselleen voi mielessään piirtää suojaavan kauniin viitan ympärilleen näissä tilanteissa. Olen tätä jo kokeillutkin ja kyllä se auttaa. Tunnelukoista on paljon kirjallisuutta ja kursseja saatavilla. Kuuntelen oman äänikirjani loppuun ja samalla työstän omia lukkojani edelleen. Suosittelen kuuntelemaan tai lukemaan aiheesta. Oma elämä saattaa helpottua jos pystyy ymmärtämään omia reaktioitaan paremmin. Tunteiden käsittely on vaikeaa ja nostaa ainakin minulla pintaan paljon vanhoja muistoja. Omien tunteiden kohtaaminen on kuitenkin iso osa siitä, että pystyy jättämään vanhan taakseen ja aloittamaan uuden rikkaamman elämän. Vanhasta kannattaa ottaa mukaan hyvät muistot ja opetukset uuteen alkuun. Samoja virheitä ja kaavoja toistamalla ei synny uutta.

Rakkaudella Anne

Flower-17-web

Tilaa uutiskirje

Tilaa kirje nyt niin osallistut 85 euron arvoisen Cosmopharma tuotepaketin arvontaan.

2 kommenttia artikkeliin ”Tunnelukot”

  1. Kiitos kokemuksen jakamisesta olen kuunnellut tuon kirjan joka oli kyllä erittäin hyvä. Yritän suoriutua tästä vuodesta vähäisemmillä kolhuilla

    Vastaa
    • Hei, kiitos palautteestasi. Minä yritän myös tehdä tästä vuodesta paremman kuin tuo viime vuosi oli. Kannustusta molemmille:)

      Vastaa

Jätä kommentti