3 tapaa rajoittaa elämääsi ilman elämäniloa

Ilvesmäen kuistin jääkukat - Kuva oma arkisto 1-2020
Ilvesmäen jääkukat kuistilla - Kuva oma arkisto 1-2020

1. Rajoittava elämänilon puute arjessasi

Elämänilon puute rajoittaa arkeasi ikävällä tavalla. Ilman elämäniloa arkesi on puurtamista ja elämänilon rajoittavuus aiheuttaa juuri tämän kierteen elämääsi. Arkesi alkaa toistaa samaa ilotonta kehää.

Heräät aamulla rajoittavaan oloon ja et saa päivääsi kunnollista alkua. Aamu näyttää harmaalta ja valjulta. Aina samaa rajoittavaa puurtamista ilman elämänilosta saatavaa voimalatausta.

Oma mielesi alkaa asettamaan sinulle rajoittavia uskomuksia, joita alat tiedostomattomasti toteuttaa elämässäsi ja näin rajoitteet alkavat ohjailla elämääsi. Uskot, ettet ole hyvän elämän arvoinen ja annat itsesi tarpoa samassa harmaassa arjessa ilman elämäniloa.

2. Rajoituksen luoma kehä elämäsi karttana

Alat toteuttaa elämääsi oman mielesi rajoitteiden avulla kaavaa, jossa et anna elämääsi onnistumia, kohokohtia tai iloa antavia tilanteita. Toteutat samaa puuduttavaa rutiinielämää uskaltamatta rikkoja rajojasi.

Tai et uskalla aloittaa mitään uutta, koska uskot epäonnistuvasi. Pelkäät kohtaavasi kanssaeläjiltäsi vastustusta tai mitätöintiä. Jopa pahimmassa tapauksessa halveksuntaa, koska et ole ennenkään mielestäsi onnistunut.

Lopulta uskot itsekin, ettet voi onnistua. Tai mikään mihin kosket ja suunnittelet ei tule tuomaan sinulle iloa eikä uutta innostavaa tehtävää.

Kuuntelemalla muita ihmisiä et ehkä koskaan uskalla muuttaa elämääsi tai alkaa luoda itsellesi uutta työtä, aloittaa opiskelua saati lopettaa huonoa pari- tai ystävyyssuhdetta.

3. Uskomusmalli rajoituksen takana

Jokaisella meistä on kokemuksia jo lapsuudessa, jotka voivat aiheuttaa uskomusrajoituksia omaan elämäämme. Voimme saada jo lapsuuden kodissa uskomuksia omasta osaamattomuudestamme jossakin taidossa tai voimme kantaa kehossamme jo soluperimää ajatuksista, joissa olemme osaamattomia.

Suvuissa voidaan jakaa ajatuksia, että lapsemme eivät voi opiskella elämässään eteenpäin tai sukumme naiset sopivat vain tiettyihin ammatteihin. Voit myös saada uskomuksen, ettet osaa esimerkiksi matematiikkaa tai et voi koskaan oppia kieliä.

Sinulle voidaan myös antaa ujon leima vaikka olisit luonteeltasi oikeasti hiljainen tarkkailija. Toiset ihmiset voivat leimata sinut hitaaksi tai osaamattomaksi vaikka kumpikaan ei pidä paikkaansa. Haluat ehkä vain rauhassa tarkkailla asioita.

Minulla on esimerkiksi ollut uskomus, etten osaa kirjoittaa. Olen sen todistanut vääräksi ja saan jakaa sydänlahjaani blogin avulla.

Olen myös kirjoittanut kirjan “Nea Kreetalla”. Kirjoittamista ja bloggaamista voi opiskella nykyään monin tavoin eli tämänkin rajoitteen pystyy poistamaan. Olen itse opiskellut bloggaamista Tiia Konttisen kirjan* avulla.

Suosittelen kaikille elinikäistä oppimista ja samalla rajoitteiden poistamista. Näin saat elämääsi elämäniloa.

Rakkaudella Anne

Talvikuva Ilvesmäestä – Kuva oma arkisto 1-2020

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti