Voimakuvia meren rannalta

Hahmokuva meren rannalla - kuva Riitta-Liisa Metsämarttila

Meri on minulle voimaa antava elementti

Tämä kuva on otettu Yyteristä meren rannalta kylmänä, sateisena mutta lopulta aurinkoisena päivänä. Ajankohta on tammikuu ja kuvasta näkyy miten erikoinen tammikuinen merimaisena on. Tämä kuva herättää minussa paljon tunteita ja en osaa sanoittaa, mikä tunne on se todellinen. Heti, kun näin kuvat ensimmäistä kertaa, koin tuttuuden ja samankaltaisuuden häivähdyksen jossakin kaukana alitajunnassani.

Olin kokenut tuon tilanteen ennenkin ja silloin oli ollut ilmassa suurta surua ja kaipausta. Uskon, että tunnemuistot siirtyvät sukupolvilta toisille ja traumakertymä siirtyy meissä geneettisesti.

Kuva on hyvin voimallinen ilmaisukeino ja visuaalisena ihmisenä tunnen kuvan värit sekä koko kuvan visuaalisen ilmeen hyvin vahvasti. Tässä kuvassa värit ovat sopusoinnussa luonnon upeiden värien kanssa. Meri näyttäytyy auringon valossa kauneimmillaan ja kuvan hahmo odottaa jotakin.

Valokuvan voimaannuttava vaikutus

Meren rannalla – Kuva Riitta-Liisa Metsämarttila

Tässä kuvassa päällimmäinen tunne on odotuksen päättyminen. Maailmassa kaikki on määrätty ja me emme voi kuin antaa elämän virran viedä. Kaikella on aikansa ja paikkansa. Surulla, ilolla, elämällä ja kuolemalla. Me kaikki koemme nämä asiat ja tapahtumat omassa elämässämme. Minä olen nyt käynyt läpi surutyötä läheisen rinnalla olemalla. Voin vain olla ja odottaa. Koskettaa ja ajatella, että ehkäpä läsnäoloni kantaa välillämme olevan rajan yli.

Elämässä on paljon kaunista mutta myös elämän päättyminen on vääjäämätön tosiasia. Kuolema voi olla myös vapautus ja uskon, että näemme vielä uudelleen. Elämme monet elämät ja kohtaamme kaksoisliekin aina uudelleen. Vanhemmasta luopuminen on surullista mutta minua lohduttaa, että saimme elää yhdessä pitkän ajan ja keskustelimme paljon asioista. On hyvä antaa toisen mennä, koska elämä on ollut antoisa ja kaunis.

Minulla jää aina ne hyvät muistot, siitä mitä teimme yhdessä. Niitä on mukava ajatella ja huomata, kuinka paljon kaikkea hyvää on ollut.

Vain rakkaus jää ja kauniit muistot elämäämme.

Rakkaudella

Ilvesmäen Rouva

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

3 kommenttia artikkeliin ”Voimakuvia meren rannalta”

 1. Hei!

  Emme ole vielä tavanneet tässä elämässä, mutta heti kun näin ekan videon sinusta, tunsin kuin ohuen säteen välillämme.

  Jonain päivänä vielä kohtaamme.

  Asun Sastamalassa ja olen kotoisin Raumalta.

  Nytkin on menossa isompi elämänmuutos..

  Palataan

  Anne

  Vastaa
  • Elämät pyörivät täällä moneen kertaan ja samat ihmiset elävät uudelleen. Uskon siis uudelleensyntymiseen. Eli tunsit varmasti minut jo aiemmin jossakin elämässäsi.

   Yt Anne

   Vastaa
  • Vastasin jo mutta se taisi mennä bittiavaruuteen, blogini on uudistunut. Opettelua taas näissä uusissa jutuissa. Eli olemme kohdanneet katsos edellisessä elämässä, siitä se johtuu…tuttuus. Ihana ajatus ja lohduttava.

   Vastaa

Jätä kommentti