Studiokuva - Kuvaaja Riitta-Liisa Metsämarttila

Ajatuksia, kun on aika luopua

Olen saanut elää hyvää elämää, huolimatta matkalleni kertyneistä opetuksista. Elämä on näyttänyt paljon hyvää ja kaunista sekä vastapainoksi myös mustaa ja ikävää. Elämässä on aina seurattava omaa sydäntään ja kuunneltava intuition hiljaista ääntä. Intuitio on meillä jokaisella sisällämme kunhan vain annamme sille mahdollisuuden. Nyt minulla on aika luopua rakkaasta läheisestäni. Olen jo kauan tehnyt surutyötä ja antanut itselleni rauhan asian kanssa. Luopuminen tulee kuitenkin nyt päivä päivältä lähemmäksi ja tunnen syvää surua, siitä että näin tulee vääjäämättä käymään. En pysty enää puhumaan hänen kanssaan tai koskaan saamaan sitä varauksetonta hyväksyntää. Olen saanut elää hyvän lapsuuden ja omistaa hyvät vanhemmat. Kiitos siitä. Raskainta on hyväksyä se, että nyt elän vaihetta, jolloin luovun niin monesta asiasta samaan aikaan. Tällä ajalla on kuitenkin varmasti tarkoitus, jonka ymmärrän vasta ajan saatossa.

Ruusut Ilvesmäen kuistilla

Muistojen ruusut

Keltaiset ruusut ovat kulkeneet aina mukanani. Juhlistamassa iloa, surua sekä rakkautta. Keltainen on minulle toivon ja selviytymisen väri. Myös monet läheiseni ovat sanoneet keltaisten ruusujen olevan lempikukkiaan. Tyttäreni toinen nimi on myös Rose. Hänen kaikissa juhlissaan on aina ollut keltaisia ruusuja juhlistamassa niin syntymäpäiviä, yo-juhlia kuin ripille pääsyä. Keltainen on uuden alun ja kevään väri. Keltainen luo ympärilleen kaunista kirkkautta värinä ja valaisee pimeimmänkin kohdan elämässä valollaan. Toivon jokaisen lukijani tielle ruusuja, jotta polku kevenisi kulkea.

Rakkaudella

Ilvesmäen Rouva

Flower-17-web

Tilaa uutiskirje

Tilaa kirje nyt niin osallistut 85 euron arvoisen Cosmopharma tuotepaketin arvontaan.

6 kommenttia artikkeliin ”Matkalla elämään”

 1. Koskettavasti kirjoitettu, luopuminen on aina raskasta ja vaikeaa, vaikka elämään kuuluukin. Voimia, muistoja ei voi kukaan viedä, ne kulkevat aina mukana.

  Vastaa
 2. Nyt tuntuu ettei löydy sanoja, mutta jokaisessa on voimia joita ei tiennyt omaavansa. Halaukset Sinulle Anne ❤

  Vastaa
 3. Luin viikoja sitten lehdessä näkemääni ilmoitusta kauan, miettien ja tehden aikamatkaa vuosikymmenien taakse. Mieleeni nousi muistoja ja huomasin tuntevani haikeutta ja ikävääni, aikaan, joka on niin kaukana, että tuntuu, kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan. Kun 16 vuotta sitten oma suruni iski minut maahan kuin pommikonelaivue, sinä olit silloin tukenani. En ole unohtanut sitä. Olisin halunnut lähettää sinulle viestin jo, kun ilmoituksen näin, mutta en löytänyt kanavaa siihen. En halua tällä myöhästyneellä viestillä hidastaa matkaasi eteenpäin.
  Olen lukenut tekstejäsi lähes henkeä pidättäen. Kerrot asioista, jotka ovat minullekin niin tuttuja- epävarmuus omasta osaamisesta, pelko, riitämättömyyden tunne… Kärsin näistä aikoinaan liian kauan, kun en luottanut siihen, että elämä kantaa, kun uskaltaa hypätä. Minun piti palaa loppuun, ennen kuin tuhkasta syntyi uutta.
  Emil Dickoniuksen sanoin: vain särkynyt voi tulla ehjäksi.

  Vastaa
  • Hienoa, kiitos kauniista sanoistasi. Elämä kantaa mutta siihen pitää luottaa. Upeaa, että olen voinut olla avuksi. Toivon saavani olla apuna monelle ihmiselle, joka lukee tekstejäni.

   Vastaa

Jätä kommentti