Ilvesmäen Rouva - Ylistys naiseudelle

Mitä naiseus on?

Koen naiseuden olevan itsensä ja ennen kaikkea oman feminiinisen puolensa hyväksyntää. Taistelin kauan vastaan ajatusta olla naisellinen, koska koin sen synonyymiksi heikkoudelle. En osannut olla herkkä, lempeä tai itseäni hyväksyä. Pikemminkin olin kova, jopa kyyninen ja kaikkea heikkoutta halveksiva. En itsekään ymmärtänyt itseäni tai omaa naisellista puoltani. Koin olevani vastuussa koko maailmasta ja mielestäni maailmaa ei herkkyydellä saatu pyörimään niin nopeasti, lujaa ja armottomalla tahdilla mitä halusin.

Herkkyys oli minulle kirosana, jotakin mitä en saanut tuntea. Pelkäsin näyttää tunteitani, koska olin oppinut mitätöintiin. Sain kuulla, että ajatukseni ovat vain höpinää tai lapsellista hapatusta oikeassa maailmassa. Oikea maailma talloo alleen, rikkoo ja repii herkkyyden palasiksi tuuleen.

Ympärilläni oli vääriä ihmisiä, joihin uskoin. Osin saamaani lapsuuden mallia peilaten. Minut oli kasvatettu uskomaan hyvyyteen, ihmisten auttamiseen sekä luottamaan toisiin ihmisiin. En osannut tarpeeksi suojautua, varautua ja varmistella selustaani. Olin avoin, kerroin ajatuksiani ja uskoin vilpittömästi hyvään.

Tämä rikkoi lapsenuskoni, koska luottamus voidaan pettää vain kerran. Annoin liikaa ihmisille, jotka eivät olleet siihen valmiita vaan ajoivat vain omaa etuaan lyhytnäköisesti. Opin, että älä luota, älä puhu ja ennen kaikkea menetä uskosi ihmisyyteen.

Ilvesmäen Rouvan ruusu

Tämä ei ollut ylistystä naiseudelle. Tämä oli itseni aliarviointia, ruoskintaa vaikka olin vain ollut oma lempeä itseni. Heräsin onneksi tästä painajaisesta ja vaikean matkan jälkeen otin ohjat omiin käsiini. Koskaan en enää niitä pois luovuta.

Valitsen omat ihmiseni, punnitsen keneen luotan ja annan itselleni luvan olla naisellinen. Ylistän sitä, että saan olla nainen. Minulla on vahvuus sisälläni ja kukaan ei enää sitä voi minulta viedä.

Rakasta sinäkin itseäsi, anna peilikuvallesi rakkautta. Helli ja syleile omaa sisintäsi. Muista, että jokainen päivä on uusi alku.

Rakkaudella

Ilvesmäen Rouva

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti