Ongelmana herkkä iho – apua herkän ihon hoitamiseen

Cosmopharman kosteuttava kultanaamio - tuotekuvat artikkelissa Riitta-Liisa Metsämarttila

Elämää herkän ihon kanssa

Ihoni on aina ollut erittäin reaktioherkkä kosketukselle, ilmastonvaihteluille sekä kosmetiikalle. Olen kokeillut monia eri sarjoja iholleni. Kokeilujeni kohteena on ollut niin kallista kuin myös edullista ns. markettikosmetiikkaa. Myös apteekkien erilaiset sarjat olen käynyt kokeilujeni kautta läpi. Reaktioherkkä ihoni antaa heti merkkejä mikäli tuote ei sovi. Ihoni alkaa punoittamaan sekä kirveltämään. Tällöin ainoa mahdollisuus on pestä tuote pois iholta mahdollisimman nopeasti.

Miten löysin Cosmopharman tuotesarjakseni, jota haluan myös suositella muille?

Viime kesänä tutkin netistä monia eri kosmetiikkasarjoja ja aivan vahingossa törmäsin ruotsalaiseen Cosmopharmaan. Kiinnostuin, koska tuotteiden raaka-aineet ovat huippututkittuja ja laatu on tärkein markkinavaltti. Myös eläinkokeettomuus, vegaanisuus sekä eettisyys olivat minulle korkeita kriteereitä valinnassani. Tilasin itselleni mielenkiintoisia tuotteita ja kokeilin itselläni. Myös ystäväni ovat suostuneet koekaniineiksi. Olen saanut hyvää palautetta ja siitä innostuneena jatkoin tuotetestauksiani. Löysin varsinkin itselleni sopivan ja ihoani rauhoittavan X3-sarjan.

Multi Purpose Cream – superhyvä saunamaski

Ihon suojaaminen saunassa

Herkkä ihoni ei pidä jatkuvasta saunomisesta mutta minä taas rakastan saunoa ja käydä uimahallissa. Vaikea yhtälö mutta nyt löysin vihdoinkin ratkaisun myös tähän ongelmaani eli nyt laitan joka kerta saunaan naamioksi Multi Purpose Cream -voiteen. Voide on ihanan pehmeä ja suojaa kasvoja saunan kuumuudelta. Erittäin hyvä myös koko kehon voiteeksi varsinkin kuivalle iholle.

Muita vinkkejä herkän ihon hoitoon

Juon paljon vettä ja uskon vedenjuonnin kosteuttavan ihoa sisältäpäin tehokkaasti. Suojaan myös kasvoni ulkoillessa varsinkin pakkasella. Sadesäällä ulkoilu tekee iholleni hyvän ja kosteuttavan olon. Käytän aina ihoani lähellä mieluiten luonnonmateriaaleja. Puhdistan aina kasvoni huolellisesti aamuin illoin enkä koskaan mene nukkumaan meikit kasvoillani. Käytän myös aina puhtaita käsiä koskettaessa kasvojeni ihoa ja huolehdin tarkkaan kasvopyyhkeiden sekä meikkivälineiden hygieniasta. Ihon huolellinen ja hellä hoito ihotyypilleen sopivilla tuotteilla palkitsee pitkässä juoksussa. Herkän ihon hoito vaatii paljon kokeilua ja kokeilujen kautta oppii itselleen sopivimmat tuotteet ja tavat. Kannustan kokeilemaan rohkeasti eri tapoja, niin minäkin lopulta löysin itselleni sopivan kosmetiikkasarjan ja tavan hoitaa ihoani minulle sopivilla rutiineilla.

Rakkaudella

Ilvesmäen Rouva

Flower-17-web

Tilaa uutiskirje

Tilaa kirje nyt niin osallistut 85 euron arvoisen Cosmopharma tuotepaketin arvontaan.

Jätä kommentti