Mistä apua ahdistukseen ?

Metallisydän Ilvesmäestä

Ahdistuksen vankina

Mitä enemmän luen uutisia, mitä enemmän seuraan sosiaalista mediaa, sitä tuskaisemmaksi oloni tulee. Ahdistus kasvaa lonkeroina ja alan miettimään onko tässä enää mitään järkeä? Mitä järkeä oli aloittaa yritys, mitä järkeä on blogata? Ei kai tässä tilanteessa voi myydä mitään turhaa, esitellä mitään mikä viittaa edes itsensä hoitamiseen tai hemmotteluun?

Pitääkö nyt vain kärsiä sekä lopettaa eläminen tähän hetkeen? Olla vain ja synkistellä, antaa ahdistuksen kasvaa oikein kunnon mittasuhteisiin? Pelätä kaikkea mitä voi tapahtua tai on jo tapahtunut? Kääriytyä surun mustaan viittaan ajatellen, että tässäkö tämä oli?

Kristalliruusut Ilvesmäen kuistilla – Kuva oma arkisto 12-2019

Voiko jostakin saada mielenrauhaa?

Jo pelkästään asioiden ääneen sanominen tai minulle kirjoittaminen antaa apua. Palaan alkuun ja näen jo miten pitkän polun olen tullut tähän pisteeseen. Ulkona paistaa aurinko, kissa nukkuu auringon säteiden raidoittamana ilman surun häivähdystäkään sängyllä. Minulla on sydänlahja, joka on annettu minulle ja jota haluan käyttää. Haluan antaa ihmisille toivoa ja uskoa huomiseen. Elämä muuttaa muotoaan, vaikeita ja jopa epäreiluja asioita tapahtuu koko ajan. Joku selviää elämästä kolhuitta, jollekin toiselle annetaan kohtuuton taakka kannettavaksi.

Kuitenkin, jossakin vaiheessa tämäkin tilanne on ohi. Elämä jatkuu ja kaikki unohtuu. Jokainen päivä on meille annettu lahja ja päivän voi käyttää monella tavalla. Minulla on tapana aamulla herätessäni päättää, että tänään on hyvä päivä. Välillä se onnistuu, välillä putoan surun mustimpaan aukkoon. Olen jo oppinut, että tunteet tulevat ja menevät. Mutta jos menetän toivon, niin se on pahinta minulle. Toivo paremmasta ja uudesta pitävät minut positiivisena.

Oman näköinen elämä

Elin pitkään elämääni miellyttämällä muita. Pyytelin anteeksi virheitä, joita en ollut itse tehnyt. Hain hyväksyntää ja kiitosta suorittamalla muiden elämää. Olin iloinen ja positiivinen. Ymmärsin, järjestin sekä autoin ihmisiä kaikin tavoin. Toimin kuten kiltti ihminen toimii.

Kiitän tästä ajasta nyt, koska olen vahvempi kohtaamaan todellisen arjen ja selviytymisen. Osaan luovuttaa turhista asioista ja ihmisistä. Keskityn siihen hyvään, joka kasvaa ympärilläni. Uskon edelleen ihmisyyteen, yhteisöllisyyteen sekä kasvuun yksilönä. Nyt olen vain oppinut, että ensin pitää auttaa itseään. Sitten vasta muita.

Rakkaudella

Ilvesmäen Rouva

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

4 kommenttia artikkeliin ”Mistä apua ahdistukseen ?”

  1. Elin pitkään elämääni miellyttämällä muita. Pyytelin anteeksi virheitä, joita en ollut itse tehnyt. Hain hyväksyntää ja kiitosta suorittamalla muiden elämää. Olin iloinen ja positiivinen. Ymmärsin, järjestin sekä autoin ihmisiä kaikin tavoin. Toimin kuten kiltti ihminen toimii.
    Niinpä toimin minäkin. Päämäärä oli, että elämä sujuu eteenpäin, väliäkö sillä pienellä äänelllä oli, joka olisi myös tarvinnut hyväksyntää ja joskus halia ja hyvää mieltä. Vasta nyt olen oppinut kovan kautta, että minäkin olen ihminen, jolla on oikein oma nimikin. Kompuroinut olen, mutta todella olen huomannut. että hyvä olla ihan elävä ihminen.

    Vastaa
    • Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt vain pää pystyssä eteenpäin sitä omaa elämää, ei muiden. Kaikki pärjäävät omillaan ja kukin taaplaa tyylillään. Nyt sinulla on oma aika, rauha ja paikka. Elää hiljalleen ja antaa asioiden olla. Kaikki järjestyy.

      Vastaa

Jätä kommentti