Miksi kasvojen ihoa pitää kuoria

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Cosmopharman mineraalimeikeillä tehty kuvausmeikki - Kuva Riitta-Liisa Metsämarttila

Tarvitseeko kuorintatuotteita käyttää?

Vastaus on, että ei – ei ole PAKKO, mutta on todella suuri etu, kun kuorit aika ajoin sekä vartalon että kasvot.

Miksi kuorintatuotteita on hyvä käyttää?


Kuulostaa hiukan inhottavalta, mutta on todella niin, että ihomme uloin kerros on täynnä kuolleita ihosoluja.

Joka päivä miljoonat ihosolut kuolevat, samaan aikaan kun uusia kerroksia muodostuu edelleen ihokerroksiin, jotka elämänsä aikana kulkevat yhä pidemmälle, kunnes ne kuolevat ylemmässä eli uloimmassa ihokerroksessa, jota kutsutaan myös orvaskedeksi.

Kun olemme nuoria, ihosolujen uusiutuminen tapahtuu noin kahdesti kuukaudessa.
Mitä vanhemmaksi tulemme, sitä pidempään uusiutuminen vie, kun vanhenemme, siihen kuluu jopa kolme kuukautta.

Kuolleet ihosolut asettuvat ihon pinnalle muodostaen negatiivisen suojakerroksen. Solut työntyvät pois iholta luonnollisesti, mutta päivittäinen puhdistus ja kuorinta mielellään kerran viikossa saa ihon tuntumaan erittäin hyvältä.

Ihon pinnan kuorinta on tärkeää jokaiselle

Riski on, että kuolleiden ihosolujen kerros tulee liian paksuksi estäen ihoa hengittämästä ja tukkien tärkeät huokoset. Joka päivä huokoset tuottavat talia, joka on ihon luonnollisia öljyjä ja voiteluaineita. 

Joten jos meillä on kerros kuolleita ihosoluja, jotka makaavat iholla eivätkä päästä irti, niin ihomme tuottama tali, rasva ja öljy jäävät kerroksen alle, ja seuraavana päivänä muutama miljoona solua kuolee tarttuen ja sekoittuen öljyyn ja lopputulos on useita kerroksia vanhoja kuolleita ihosoluja liimatuneina toisiinsa ihon pinnalla.

Kun ihohuokoset tukkeutuvat, muodostuu ns. mustapäitä. Syynä niihin voi olla sekä se, että kuolleita ihosolukerroksia on huokosen päällä liikaa, että myös lika ja epäpuhtaudet, jotka takertuvat iholle.


Tärkeintä on, että puhdistat ihosi liasta, talista, rasvasta, öljystä, kaikesta meikistä, epäpuhtauksista ja kuolleista ihosoluista sekä päivällä että illalla, ennen voitelua hienoilla voiteilla. Tärkeää on myös, että kuorit ihoasi toisinaan, ja teet todellisen suursiivouksen joka poistaa kaikki epäpuhtaudet.

Jos ihosi pinnalla on liian paksuja kuolleiden ihosolujen kerroksia, ihonhoitotuotteidesi on vaikea täyttää tarkoitustaan, koska aktiiviset ainesosat jäävät ihon pinnalle,  ja se on kuin heittäisit rahoillasi vesilintua.

Tee ihosi kuorinnasta rutiini


Ja luultavasti luulet voiteesi olevan huono, koska se ei toimi ollenkaan.
Tuntuu siltä, ​​että voide jää ihon pinnalle ja tuntuu tahmealta, tai voide ei anna ihollesi niin paljon kosteutta kuin tarvitsisit ja olisit tyytyväinen? 
Ehkä voiteesi tiellä on vain joitain kerroksia vanhoja ihosoluja, talia ja likaa !?

Kun teet kuorinnan, se ei vain poista kuolleita ihosoluja. Keho vastaanottaa samalla myös signaaleja kollageenin tuotannon lisäämiseksi, joka on tärkeä toiminto ihon pitämiseksi hyvässä kunnossa ja se edistää myös verenkiertoa.

Kuorimisella saadaan siis puhdas iho, kasvojen hienompi väri, ei harmaa ja  samea, joka ihosta tulee helposti, jos likakerros ja kuolleet ihosolut muuttuvat liian paksuiksi. Ja ei vähäisimpänä, voit säilyttää nuorekkaan kiinteyden ihossasi paljon kauemmin!

Tästä voit tilata laadukkaan tuotteen kasvojesi kuorintaan Triple Action Peeling

Tästä voit tilata laadukkaan tuotteen vartalosi kuorintaan Organic Peeling MelonKiwi

Flower-17-web

Tilaa uutiskirje

Tilaa kirje nyt niin osallistut 85 euron arvoisen Cosmopharma tuotepaketin arvontaan.

Jätä kommentti