Tunteet ja rakkauden nälkä

Mitä on rakkauden nälkä?

Rakkaus on ihana tunne, joka saa meidät tuntemaan olomme hyväksi, turvalliseksi ja merkitykselliseksi. Rakkaus on myös ihmisen perustarve, joka ilmenee eri muodoissa: ystävyytenä, vanhemmuutena, romanttisena ja seksuaalisena rakkaudessa. Me kaikki haluamme ja tarvitsemme rakkautta.

Mutta mitä tapahtuu, kun rakkauden tarve on niin suuri, että se muuttuu pakonomaiseksi rakkauden näläksi? Silloin kaipuu yhteyteen on hyvin voimakas ja voi ilmetä kipuna ja epätoivona. Rakkauden nälkä voi olla peräisin lapsuudesta, jolloin omat tarpeet eivät ole tulleet täytetyiksi tai on koettu hylätyksi tulemista. Se voi olla myös seurausta yksinäisyydestä tai erosta.

Rakkauden nälkä voi vaikuttaa siihen, miten ihastumme ja rakastumme. Ihastuminen on ensimmäinen vaihe rakkaudessa, jolloin tunnemme voimakasta vetovoimaa toista ihmistä kohtaan. Ihastuminen on kemiallinen reaktio aivoissamme, joka saa meidät tuntemaan ekstaasia, intohimoa ja kiintymystä. Ihastuminen voi johtaa rakastumiseen, jolloin tunne syvenee ja muuttuu kestävämmäksi.

Rakastuneella aivoilla on kuitenkin myös sokeita pisteitä. Rakastunut ei näe toisen virheitä tai puutteita, vaan ihannoi häntä. Rakastunut ei myöskään tunne pelkoa, surua tai vihaa. Rakastunut on rohkea ja riskinottavainen. Rakastunut ei opi suhteen herättämistä tunteista vastaisen varalle. 3 syytä tulla Ilvesmäen Rouvan Intuitiiviseen valmennukseen

Rakkauden nälkää kokeva ihminen saattaa ihastua helposti ja usein eri ihmisiin. Hän saattaa etsiä jatkuvasti uusia kokemuksia tai tyydytystä tarpeilleen. Hän saattaa olla riippuvainen toisen ihmisen huomiosta ja hyväksynnästä. Hän saattaa myös pelätä menettämistä tai hylkäämistä niin paljon, että se vaikuttaa hänen käytökseensä suhteessa.

Rakkauden nälkää kokeva ihminen voi olla liian takertuva, mustasukkainen tai kontrolloiva. Hän voi myös olla liian mukautuva, alistuva tai uhrautuva. Hän voi unohtaa omat rajansa, tarpeensa ja tunteensa. Hän voi menettää itsensä suhteessa toiseen.

Rakkauden nälkää ei voi parantaa toisella ihmisellä. Se on sisäinen haava, joka vaatii hoitoa ja huolenpitoa. Rakkauden nälkää voi lievittää vain oppimalla rakastamaan itseään. Energiaa ja rakkautta elämääsi

Mikä on tervettä itserakkautta?

Itserakkaus ei ole itsekkyys tai ylimielisyys. Itserakkaus on terveellistä arvostusta ja kunnioitusta itseään kohtaan. Itserakkaus on sitä, että tunnistaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa, hyväksyy itsensä sellaisena kuin on ja pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan. Itserakkaus on sitä, että osaa asettaa omat rajat, ilmaista omat tarpeet ja tunteet ja kuunnella omaa sisäistä ääntään.

Itserakkaus on myös sitä, että osaa antaa ja vastaanottaa rakkautta tasapainoisesti. Itserakkaus on sitä, että osaa olla itsenäinen ja riippumaton, mutta myös yhteistyökykyinen ja luottavainen. Itserakkaus on sitä, että osaa olla oma itsensä suhteessa toiseen.

Rakkauden nälkää voi siis muuttaa terveeksi rakkauden kaipuuksi. Se vaatii rohkeutta tarkastella rehellisesti omaa toimintaansa ja tunteitaan. Se vaatii myös halua oppia uusia tapoja olla suhteessa itseensä ja toisiin. Se vaatii myös kärsivällisyyttä ja lempeyttä itseään kohtaan.

Rakkaus on matka, joka alkaa itsestä ja jatkuu toisen kanssa. Rakkaus on oppimista, kasvamista ja kehittymistä. Rakkaus on lahja, jota kannattaa vaalia ja arvostaa. Rakkaus on elämän suola. Värejä ja energiaa

Rakkaudella

Anne

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti