Tutustumassa vyöhyketerapian saloihin

Klassinen vyöhyketerapia on lempeä ja monipuolinen keino ylläpitää terveyttä. Sen avulla voidaan poistaa tai avata erilaisia kehon jännitystiloja. Vyöhyketerapialla pyritään tasapainottamaan ja normalisoimaan kehon eri toimintoja. 

Matkalla kohti tervettä kehoa

Yhteistyö – Rentoutuspalvelut Haave

Mitä on vyöhyketerapia?

Vyöhyketerapialla voidaan saada apua mm. 

 • stressi
 • univaikeudet 
 • vatsavaivat 
 • erilaiset kipu- ja särkytilat (mm. selkä, niska ja hartiat)
 • hormonaaliset toiminnot (mm. kuukautiskierto, hedelmättömyys ja vaihdevuodet)
 • verenkierto ja aineenvaihdunta
 • hengitystieongelmat
 • vastustuskyvyn vahvistaminen
 • koliikki
 • kasvukivut
 • iho-ongelmat (mm. akne ja ihottuma)
 • keskittymisvaikeudet

Esteet vyöhyketerapialle 

 • syöpä ja kasvaimet (terveenä 2 vuotta, ei estettä hoidolle)
 • vakava mielenterveysongelma 
 • kuume tai jokin tulehdus
 • vakavat sydänsairaudet
 • leikkaushoitoa vaativaa ei hoideta 
 • vasta tehty elinsiirto tai isompi leikkaus
 • munuaissairaudet
 • suuret haavaumat hoidettavalla alueella

Mitä hoitoon kuuluu ja miltä se tuntui?

Hoito aloitettiin tarkalla kysymyssarjalla voinnistani ja asioista, joihin asiakas etsii apua. Kerroin minua vaivanneen fibromyalgian jo parikymmentä vuotta ja se on pääasia hoidossani. Myös nestekiertoon toivoin saavani apua. Alkutilanne oli rauhallinen ja tunsin, että olen luotettavissa sekä ammattitaitoisissa käsissä.

Vyöhyketerapia hoito aloitettiin korvista, joita Kaisu käsitteli niskan ja selän pisteistä. Korvat kuumottivat kovasti mutta itse korvien käsittely ei satu tai tunnu kivuliaalta. Tunnetta korvissa olevissa akupisteissä voi kuvata kuumaksi, pistetunteeksi käsitellyllä alueella.

Vyöhyketerapia hoito tehdään painelemalla ja sivelemällä jalkapohjia sekä jalan pisteitä sääreen saakka. Hoito tuntuu mukavalta ja rauhoittaa hermostoa. Apuna Kaisu käyttää valitsemiaan, asiakkaalle sopivia aromaöljyjä. Minulla vatsa alkoi kurista heti hoidon alussa ja suorastaan murisi hoidon lopussa. Ihmisen keho- ja mieliyhteys on kiistaton ja suolistossa asuvat toiset aivomme.

Yllätyin positiivisesti hoidon rentouttavasta vaikutuksesta. En halunnut keskustella tai oikeastaan tehdä muuta kuin vaipua pehmeään unenomaiseen nirvanaan hoidon ajaksi. Minulla on vaikeuksia rentoutua ohjatusti, joten se vuoksi tämä oli hoidon odottamattomin osuus kohdallani.

Vyöhyketerapian vaikutukset

Ensimmäisen hoitokerran jälkeen nesteet todellakin virtasivat loppupäivän. Hoitopäivän illalla minulla oli päänsärkyä mutta oletan sen johtuneen kehon puhdistumisesta. Join runsaasti haaleaa vettä päivän mittaan ja se vaikutti myös kuonoja poistavasti. Yön nukuin hyvin ja seuraavana aamuna koko kehoni oli kevyen ja virkeän tuntuinen.

Voin suositella vyöhyketerapiaa lämmöllä. Minulla on ollut suotuisia vaikutuksia rentoutuminen, nesteenpoisto ja kipujen väheneminen nivelissä.

Tästä voit tilata oman hetkesi Kaisun hoitolaan: ajanvaraus

Rakkaudella

Anne

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti