Mitäs sitten Liisa? Liisan yllättävä löytö

nainen_aurinkolasit päässä_merenrannalla

Liisa pesee viikonlopun pyykkejä. Rutiininomaisesti lajitellen; valkoiset valkoisiin, poikien urheilutekstiilit omaan pinoonsa ja puolison työpaidat siististi odottamaan vuoroaan pyykkikorin oikeaan lokeroon. Liisalla on asiat, ajatukset jopa pyykit siististi lokeroituna.

Liisa kääntää puolison kauluspaidan nurinpäin ja huomaa kauluksessa kauniit, pinkit tahrat. Huoh, miettii Liisa. Nyt ei jaksaisi yhtään draamaa. Itkuisia puheluita toiselta naiselta ja tilityksiä, miten puoliso on taas kertonut avioliittoonsa olevan loppu. Vaimonsa hirveä pihtari ja pirttihirmu. Suorastaan demoni, ilman sarvia ja häntää.

Kaikki on niin ennalta koettua ja tuttua. Liisa tuntee puolisonsa, tuon liukkaan ja seurassa sutjakan kalamiehen. Horoskoopit pitävät paikkansa. Kala lupailee kaikkea kaikille ja lopulta häipyy paikalta, jättäen muille sotkuisen kerän avattavaksi. Puheissaan seuramies, naisten ja eläinten ystävä. Tuo ihmemies, jota kaikki palvovat. Kumma vain, miten ihmeet karisevat kotioloissa. Korkki narahtaa ja heikkouden näkyvät. Liisa neitsyenä pitää järjestystä yllä ja on tarkka pilkunviilaaja. Pudottaa puolisonsa pilvilinnojen höttöisistä unelmista maanpinnalle.

Nyt päättää Liisa, että ei enää selvitä miehen sotkuja. Liisaa hymyilyttää suorastaan. Upea antaa tämä naisten ihme ja hurmaaja seuraavalle. Antaa miehen kietoa pauloihinsa äiti ja tyttäret. Sotkea raha-asiat vaikka pankinjohtaja onkin. Lupailla kuut taivaalta ja tehdä kaikki työt. Remonttihommista essu päällä keittiöön.

Liisa tuntee onnea ja iloa. Pitkästä aikaa. Vapautta. Antaa naurun tulla mielikuvissaan. Vahinko kiertämään. Puoliso pyörii Liisan ajatuksissa karusellissa. Liisa lirauttaa miehen paitapyykin joukkoon tippasen, ihan vahingossa, punaista hiusväriä. Ai-jai, ettei vaan tuli paidoista punaisia ja kauppaan pitäisi lähteä. Yksin puolison, tuon raukan.

Rami saa idean

Rami on miettinyt kaksi yötä, miten pääsisi Tomista ja tämän imelistä viesteistä eroon. Saisi takaisin miehisen kunnioituksensa ja löytäisi jälleen tuon karjahtelevan sisäisen tiikerinsä. Nyt Ramista tuntuu, että vain kissimirri hyrisee pelokkaana ajatuksissa.

Rami inhoaa sielunsa sopukoihin saakka Kaisaa, mutta tietää tämän naisen kyyn kavaluuden voimalla toimivan mielenlaadun vuosien takaa. Kaisa on kylmä ja kova kuin kivi. Mutta ymmärtää järkipuheen ja rahan houkutukset.

Rami tietää, mistä naruista kannattaa Kaisaa vääntää. Vilauttaa suurta setelipinkkaa ja ylennystä. Matkaa Dubaihin ja upeita näkymiä kultaiseen ostoskeskukseen. Kaisa ei todellakaan ole tyhmä vaan oman onnensa Rouva Fortuna. Jopa kuumimmalle sheikille saattaa käydä kylmät Kaisan käsittelyssä.

Rami ottaa esille kynän ja paperia. Nyt on aika suunnitella kunnon ansa Tomille. Kaisa pitää puhuttaa mukaan ja saada kaikki naisellinen oveluus käyttöön. Rami tietää Kaisan kyvyt, ne pitää nyt vain saada valjastettua yhteiseen päämäärään, joka pitää kuorruttaa kullalla ja kiilteellä.

Tarina jatkuu…

Rakkaudella, Anne

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti