Liisan elämän helminauhaa – Mitähän Liisa päättää tehdä?

kuvassa_kauniita-erivärisiä_helmiä

Liisa on hyvällä mielellä saapuessaan kotiin. Pojat ovat olleet siivosti ja mieskin on pitänyt pullonhengen visusti pullon sisällä. Liisaa hieman ihmetyttää miehen äkillinen raittius sekä selvästi kasvanut kiinnostus oman kunnon kohennukseen. Puoliso on hommannut salikortin, käynyt parturissa uusimassa hiusmallinsa sekä ostanut uusia vaatteita. Vaatteiden malli on kovin nuorekas ja puoliso on kovin innostunut myös kehittämään itseään.

Liisasta tuntuu, että nyt on menossa viidenkympin kuuluisa villitys. Kesällä on pihassa moottoripyörä ja alkavat villit retket Eurooppaan. Liisalle asia on ihan sama. Menköön mies menojaan, kyllä pankissa varmasti on ottajia miehelle. Suoranainen jono sieviä sihteerikköjä. Valmiina perustamaan uuden perheen vakavaraisen elättäjän kanssa. Luoja, Liisan päätä alkaa kivistämään pelkkä ajatuskin. Tuntien puolisonsa heikkouden imartelulle on soppa valmis. Puoliso on helppo saalis. Mutta kukin hoitaa keittonsa ja kaksosensa, jos mielii uudelle kierrokselle.

Liisa ei miestä aio enää ottaa vaivoikseen jos näin on käydäkseen. Liisa aikoo elää elämäänsä ja nauttia vapaudestaan. Kyllähän yhden yön suhteita toki voi harrastaa ja parinkin jos oikea kohdalle sattuu. Kenenkään likaisia sukkia ei Liisa enää ala pesemään ja paapomaan aikuisia ihmisiä.

Puoliso ehtikin jo ilmoittaa lähtevänsä pankin “poikien” kanssa Kelkkasafarille Leville. Liisaa lähinnä haukotuttaa. Nämä jutut on niin nähty ja puhki kulutettu. Hullun Poron tanssilattiaa myöten ja kuumien mökkijuhlien lumossa.

Kulissiavioliitossa on Liisa, kuten melkein kaikki hänen tuntemansa muutkin pariskunnat. Rahasta ja omaisuudesta. Ja mainetta pitää varjella. Pikkukaupungissa varsinkin.

Liisa päättää jälleen ottaa valmennustuokion Ilvesmäen Rouvan kanssa. Helpottaa puhua vieraalle ihmiselle, joka kuitenkin tuntuu tutulta. Ja ennen kaikkea kaikki puhuttu jää ikuisesti piiloon. Salassapitovelvollisuus on valmennuksen elinehto ja luottamus asiakkaan sekä valmentajan suhteessa. 3 syytä tulla Ilvesmäen Rouvan Intuitiiviseen valmennukseen

Ramia piinaavat pelot

Ramia kauhistuttaa kaikki laivalla tapahtunut. Hävettää ja kaduttaakin niin perhanasti. Pitikin mennä ja kokeilla vieraan lihan iloja ja vieläpä oman sukupuolen kanssa. Rami muistaa loputtomat pelottelut lapsuudestaan ja poikien irvailut Ramin jo nuorena erilaisesta olemuksesta.

Rami oli herkkä lapsi ja ei halunnut pelata jalkapalloa saati jääkiekkoa. Mopoja Rami inhosi ja isän jatkuvaa painostusta moottorien maailmaan. Rami olisi halunnut olla rauhassa ja käydä lainaamassa kirjastosta kirjoja. Ramin suurinta iloa olivat seikkailukirjat ja kertomukset matkoista tuntemattomiin paikkoihin. Ramia inhotti isän jatkuvat jutut, miten isona poikana Ramikin harrastaisi rallia ja viettäisi menevää poikamieselämää naisten perässä juosten. Kylän miehet nauraa röhöttivät isän rasvaisille jutuille ja Ramia kiusattiin armottomasti koko kouluajan.

Rami miettii mielessään jo todella synkkiä ajatuksia. Mielessä käy, miten helppoa olisi antaa auton ohjautua ison mutkan kiveen. Niin teki naapurin Paulikin. Pikkukaupungissa tiedettiin monen menneen omankäden kautta mutta niistähän ei sopinut puhua. Hävetä piti sukulaisten ja lasten jos, joku moisen ratkaisun uskalsi mennä tekemään.

Rami oli kyllästynyt häpeään. Rami oli kyllästynyt olemaan kunnon ihminen. Rami halusi huutaa raivonsa pihalle. Tehdä jotakin järisyttävää. Vaikkapa räjäyttää työpaikkansa ilmaan ja mieluiten Tomin siinä mukana papereineen.

Tomi oli jo näyttänyt oikeaa karvaansa lounaalla. Vihjaillut ilkeästi papereista ja tiedoista. Hymyillyt kuitenkin päälle. Kaikkihan oli järjesteltävissä. Ymmärsihän Rami kuitenkin tolkun tyyppinä faktat, oli Tomi liverrellyt lounaan lomassa.

Rami oli päättänyt leikkiä mukana. Esittää typerää, rakastunutta hölmöä. Rami oli mielessään päättänyt, että näyttää taivaan merkit, kunhan keksii keinot. Ja hätähän keinot keksii. Rami päättää punoa kunnon juonen ja antaa Tomin maistaa omaa, katkeraa lääkettään.

Tarina jatkuu…

Rakkaudella, Anne

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti