Mitä haittaa on elää ilman elämäniloa?

Keltaiset, kuivatut ruusut Ilvesmäen kuistilla - Kuva oma arkisto 1-2020

Jos elät elämääsi ilman elämäniloa on jokapäiväinen elämäsi arkista puurtamista ilman ilon suomaa keveyttä. Elämänilo antaa sinulle jaksamista sekä keveämpää mieltä normaaliin arkeen. Elämä sujuu joustavammin ja murheen hetket soljuvat helpommin ohi. Elämäniloa kannattaa tavoitella kaikin tavoin. Elämä ilman iloa on oman elämä suorittamista jatkuvan taakan ja paineen alla.

Elämässä tulee aina hetkiä, jolloin tuntuu, että mikään ei suju tai kaikki asiat vain jauhavat paikoillaan. Silloin läikähdyksestä elämäniloa saattaa olla iso apu. Huomaat, että uskot kuitenkin kaiken järjestyvän niin kuin on tarkoitettu. Opit erottamaan turhat huolet oikeista, suurista ja toimenpiteitä vaativista elämännotkahduksista. Elämä kantaa aina vaikka välillä tuntuu, ettei mikään mene niin kuin on suunnitellut tai ajatellut etukäteen. Asiat loksahtelevat paikoilleen mutta asioiden järjestymisellä on oma rytminsä, jota on vaikea nopeuttaa tai muuttaa. Miten lisään energiaa elämääni?

Myös oma mielesi vaatii oman aikansa sopeutua muutoksiin ja huomaat monesti vasta jälkikäteen, että jokin tapahtuma tai asia oli loppujen lopuksi onnistunut ratkaisu tai muutos elämässäsi. Elämänilon avulla pystyt suhtautumaan elämääsi ja elämäsi tapahtumiin joustavammin ja joustavuuden ansiosta koko elämäsi helpottuu.

Et juutu samoihin asioihin tai ajatuskuvioihin, jolloin uutta ratkaisua tai alkua on vaikea tai melkein mahdoton saavuttaa. Ilman elämäniloa on myös vaikea nähdä asioissa niiden hyviä puolia. Mieli kiinnittyy helposti vain virheisiin. Omiin tai muiden. Kuviteltuihin tai oikeasti olemassaoleviin. Elämänilo kannattaa ottaa vastaan ja elämäniloa pitää vaalia hellästi.

Elämänilon katoaminen – miksi minulta katosi elämänilo

Omasta elämästäni elämänilo hiipui vähitellen pois. Aloin keskittymään yhä enemmän huonoihin asioihin ja epäonnistumisiin. En nähnyt enää mitään hyvää tai positiivista ympäristössäni. Aloin kyynistymään ja uskomaan, että elämäni on tarkoitettu yhdeksi pimeäksi poluksi ongelmasta toiseen.

Näin itseni kantamassa isoa vesisankoa, josta juoksujalkaan kiirehdin sammuttamaan ympärilläni riehuvia tulipaloja, joita muut ihmiset aiheuttivat. Näin, että minun vastuullani on koko maailman murheet ja minun on kyettävä ratkaisemaan ne. Vastasin jokaiseen viestiin, suoritin jokaisen puhelun, kiirehdin ja annoin kaiken itsestäni muille. Kunnes ymmärsin, että tämän on loputtava. Jokainen vastaa itsestään. Niin minäkin. Ymmärsin, että olen muuttunut mutta ympäristöni ei ollut. Niinpä minun oli astuttava ulos ja jatkettava matkaani eteenpäin. Annettava itselleni anteeksi ja uskottava, siihen että olen riittävä.

Allaolevassa kuvasarjassa teen matkaa omaan elämääni. Haluan heittäytyä asioihin ja en enää pelkää mitä joku muu ajattelee minusta. Viitta on ostettu Rautaportista Kaarinasta. Viittaan ommeltiin vielä sametista kaunis vuori ja huppua korjattiin suipommaksi. Viitta kuvastaa minulle voimaa ja elämän jatkuvuutta. Viitan väri on myös symbolinen. Kaunis sekoitus luonnonpunaista sekä kiiltävää mustaa samettia. Kuvasarja jatkuu teemalla “oma rohkeus & voima.”

Elämänilon voima

Nyt, kun olen saanut elämäniloa omaan elämääni en enää koskaan anna sitä muiden käsiin.

Teen asioita, joita haluan. Elän oman itseni näköistä elämää. Elän elämää, jolla on tarkoitus. Annan arvon itselleni ja sen kautta pystyn arvostamaan myös kanssakulkijoitani. Astu sinäkin elämänvoimaan elämänilosi kautta.

Rakkaudella Anne

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

4 kommenttia artikkeliin ”Mitä haittaa on elää ilman elämäniloa?”

 1. Viisaita ajatuksia ja tekoja.
  On tarkasteltava tekemisiään, tekemättä jättämisiään, ajatuksiaan, tunteitaan ja syitä kaikkien noiden takana. Armoa ja hyväksymistä. Alistumatta, vaan rohkeasti valmiina muutokseen.
  Ihana voimaa ja elämän jatkuvuutta kuvaava viitta. Odotan mielenkiinnolla kuvasarjan jatkoa.

  Vastaa
  • Kiitos palautteestasi. Olen kokenut paljon ja uskon, että voin auttaa kanssakulkijoitani omilla ajatuksillani. Viitta on minustakin ihana. Siirryin ihan keskiajalle, kun puin sen ylleni ja kuljeskelin Ilvesmäen metsissä.

   Vastaa
 2. Ihanaa, että olet löytönyt Elämän Ilon!

  Kirjoitit tapahtumien kulun niin, että niihin on helppo samaistua.

  Itselleni on annettu Elämän Ilon geeni: joka aamu etsin kaikki positiiviset puolet elämästä:
  kauniit maisemat työmatkalla, mukavat työkaverit, hyvät maut jne. jne.

  Se vaatii jatkuvaa treenaamista ja jokunen positiivisuus ja NLP- kurssikin on tullut käytyä.

  Mutta kuten sanoit: jokainen kantaa vastuun omasta elämästään, me Annet voimme nauttia omistamme.

  Vastaa
  • Kyllä, jokainen aamu on valinta. Itse välillä nousen väärällä jalalla ja alan kitistä jotain olematonta. Sitten huomaan, että oikeasti hei nainen…ole kiitollinen siitä mitä sinulla on ja lakkaa moiset tylsät ajatukset. Oma mieli tekee meille kaiken, niin hyvän kuin pahan. Kävin vuoden Logo-terapian ja se oli minulle todella hyvä juttu. Avasi silmiä näkemään muutakin kuin oman ajatusmallin. Hassua, elämääni on nyt tullut kaksi Annea, meissä on varmaan voimaa.

   Vastaa

Jätä kommentti