Kristallisia pikkupulloja matkamuistoja Ostravasta - Kuva Riitta-Liisa Metsämarttila

Omat oivallukseni matkan varrelta poimittuina

Olen tehnyt matkan elämäniloon. Itse koen saaneeni iloa siitä, että olen vihdoinkin tutustunut omaan itseeni. Olen löytänyt omia voimavarojani ja vahvuuksiani. Ymmärrän paremmin omia tunteitani ja reaktioitani asioihin sekä tapahtumiin ympärilläni. Pystyn näkemään asioissa värejä. Näen muutakin kuin mustan ja valkoisen. Näen niiden välillä olevat sävyt. Arvostan itseäni ja sitä mitä olen läpikäynyt. Elämä järjestää meille paikkoja, joissa tuhkasta syntyy timantteja. En osaa enää nähdä kanssakulkijoissani omia heijastumiani vaan ymmärrän, että jokainen on yksilö itsessään. En kanna vastuuta muiden tekemisistä tai sanomisista. Osaan vetää rajoja ympärilleni. Matka kasvuun on ollut todella rankka oppimiskokemus. Matka jatkuu edelleen päivittäin. Olen saanut elämääni rauhaa jatkuvan pakottavan suorittamisen tilalle.

Elämänilon näkyminen arjessani

Tunnen onnistumisen hetkiä päivittäin. Huomaan osaavani asioita. Ymmärrän erityisherkkänä ihmisten tunteita hyvin. Olen siis tunneälykäs. Olen kuitenkin oppinut jo ainakin osittain olemaan menemättä muiden tunteisiin mukaan. Pystyn olemaan rasittavassa tilanteessa tai itseään kovin korostavien ihmisten kanssa ilman sisäistä tunnemyrskyä. Pystyn katsomaan asioiden yli ja ajattelemaan, että tämäkin tunne tai tilanne menee ohi. En jää vellomaan päiväkausiksi asioihin vaan pudotan ne pois mielestäni käsiteltyäni ne. Tunnen iloa pienistä asioista ympärilläni. On ihanaa aamulla herätä kissan kanssa uuteen päivään. Keittää rauhassa kahvia ja lukea aamulehti. Tehdä smoothieta ja katsella ulos ikkunasta. Nämä ovat niitä arkeni pieniä helmiä, joista koostuu kaunis elämän kaulanauha. Odotan tulevaisuutta levollisin mielin. Tiedän, että pärjään ja siipeni kantavat.

Elämänilon lähettiläät

Minun elämääni elämänilon lähettiläinä ovat olleet omat läheiseni, kirjoittaminen sekä logoterapia. Olen käynyt terapiassa läpi oman elämäni kaarta ja saanut todella paljon voimaa ja oivalluksia. Logoterapia on toivon terapiaa ja minulle sopinut todella hyvin. Mielessäni olen haaveillut terapiasta jo vuosikausia mutta ymmärrän, että nyt vasta elämäntilanteeni ja oma kasvuni on valmis siihen. En olisi aiemmin pystynyt pysähtymään näin isojen asioiden äärelle. Olisin suorittanut terapian tehokkaasti pois jaloista pyörimästä. Nyt jaksan keskittyä ja antaa itsestäni asioista myös ulos. Minulle on ollut onni myös löytää hyvä terapeutti, joka on saanut minut oivaltamaan asioita. Arvostan nyt elämässäni eri asioita kuin aiemmin. Lyhyesti sanottuna saan nyt elää arvojeni mukaista elämää ilman varjoa. Varjot on puhallettu pois ja aurinko on saanut tilaa elämässäni. Elämäniloani ovat myös lisänneet uudelleen löytynyt luontosuhteeni sekä hyväksyntä omaan itseeni. Riitän nyt itselleni. Ja se riittää minulle. En suorita ja elä superihmisen elämää. Luonnossa oleskelu ja valokuvaaminen lataavat mieltäni ja antavat valtavasti voimaa päivääni. Suosittelen lämpimästi metsään menoa. Voit ainoastaan saada hyvää elämääsi metsäoleskelun myötä. Vähemmän suorittamista, enemmän läsnäoloa.

Lue myös Miten lisää elämäniloa?

Hyvän olon palveluni verkkokaupassa

Rakkaudella Anne

SONY DSC

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

2 kommenttia artikkeliin ”Sukellus elämäniloon”

  1. Paljon hienoja ajatuksia, joihin tarttua. Minun työviikon paras juttu oli koulutuspäivä; ideoita, uusia&vanhoja tuttavuuksia, mahdollisuuksia ja toimintatapoja työskentelyyn haastavien nuorten kanssa. Tällä viikolla oli myös päivä, jolloin tunsin hillitöntä riemua, kun aurinko nousi lähes pilvettömälle taivaalle.
    Katse ja ajatukset ovat usein suurissa kokonaisuuksissa ja suunnattuna kauas, kun pitäisi katsella ympärilleen ja keskittyä omaan oloon ja eloon.
    Facebookissa näin uudet ihanan väriset korvakorusi ❤ Rentouttavaa viikonloppua sinulle, Anne ❤

    Vastaa

Jätä kommentti