Neilikat kristallimaljassa

Jokainen meistä tarvitsee pohjan elämälleen. Pinnan, jolta ponnistaa. Tarttuma-alustan, josta voi ottaa tukea elämän aallokoissa. Elämä kuljettaa meitä myötä- ja vastarintaan kaikista ponnisteluistamme huolimatta taikka niiden vuoksi.

Pohja elämälle saadaan lapsuudesta. Pohja voi olla heikko ja huojuva tai vakaa sekä tukea antava. Minä sain synnyinkodissani hyvän pohjan, jonka päälle pystyin rakentamaan vahvan perustuksen. Rakenteeni ovat välillä huojuneet ja taloni on kallistellut vääriin suuntiin. Olen kuitenkin jostain saanut aina voimaa kääntää suuntaani ja ottaa riskejä lähteä kohti uutta.

Olen polttanut siltoja takanani ja lähtenyt kaiken uhalla. Toisia lähtöjä kadun ja toisista olen onnellinen, koska en olisi muuten se mikä nyt olen. Kultainen häkki ympärilläni on ollut pelottavin suoja. Kultainen tila antaa suojaa mutta ei kasvun mahdollisuutta. Kasvu pelottaa ja tuntuu mahdottomalta. Kaikki uusi pelottaa ja uuden luominen tuntuu liian suurelta urakalta. Vanha houkuttaa turvallisuudellaan antaen valheellista turvaa. Turvan hintana on oman minuden menetys. Tuska, joka kasvaa kasvamistaan. Pelko pitää meidät vanhassa ja pelko katkaisee kauniilta kasvulta siipemme.

Neilikoita kevään airueina

Elämää ilman pelkoa

Elämänpelko poistuu vain elämällä pelko läpi. Mikään ei ole niin uuvuttavaa ja voimia vievää kuin elämä pelossa. Tunteettoman mustan varjon suojassa. Pelko suojaa kokemasta uutta omalla voimallaan. Voimallaan, joka syö valon ympäriltään. Kun annat valon palata elämääsi, pelko väistyy. Yön varjo poistuu aina aamun valon säteiden myötä.

Jokainen uusi päivä on mahdollisuus. Käytä se, älä anna pelon määrittää elämääsi. Sinulla on paljon hyvää edessä, sinulle annetaan vielä paljon. Rakasta itseäsi ja sen jälkeen vasta muita.

Lue myös: Ilvesmäen Rouva syntyi, kun pandemia alkoi

Ilvesmäen Rouvalla on myös palveluita, tutustu täällä

Rakkaudella

Ilvesmäen Rouva

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti