Liisan ankea aamu

Liisa herää muistellen viimeyön tapahtumia. Liisan mieleen nousee kauhea muistikuva, hän on laittanut sähköpostia työpaikalleen: pomolleen ja koko johtoryhmälle! Liisa tuntee miten oksennus nousee kurkkuun ja päästä huippaa. Hän nousee kuitenkin päättäväisesti ylös ja lähtee tarkistamaan sähköpostinsa koneeltaan. Siellähän se viesti on ensimmäisenä, kopioituna koko johtoryhmälle: “Työpaikan kehittämissuunnitelma”, Liisaa oksettaa entistä enemmän. Hän ei enää koskaan juo punaviiniä!

Liisa huomaa sängyllä puolison solmion, hävettää entistä enemmän. Pitikin kertoa kaikki fantasiansa! Liisa menee kylmään suihkuun. Veden valuessa hän kokoaa ajatuksiaan. Työpaikalle on pakko mennä, vaikka mikä olisi. Liisa nappaa särkypillerin ja ison lasin appelsiinimehua, meikkaa ja irvistää peilikuvalleen. Parin kilometrin kävely kirpeässä säässä selvittää Liisan päätä. Työpaikalla Liisa näkee ensimmäiseksi Kaisan, miten tuokin kyylä voi olla aina paikalla, hän miettii. Pomo huikkaa Liisalle, voisiko tämä tulla hänen luokseen käymään. Siellähän on paikalla koko johtoryhmä sekä pomon pitkäaikainen sihteeri, Raili. Raili on vuosikausia haaveillut elämästä pomonsa kanssa ja odottaa vain tilaisuutta päästä ykkösnaiseksi. Nykyinen vaimo Marjaana on kuitenkin pahansisuista sorttia, eikä luultavasti anna paikkaansa helpolla. Raili vilkuilee pomoaan rakastuneesti ja odottaa tämän sanoja kuin kuuta nousevaa. Railillekin voisi suositella Ilvesmäen Rouvan valmennusta: Miten saan unelmieni parisuhteen?

Työpaikalla odottaa yllätys

Liisa istuutuu varovasti odottamaan tuomiotaan. Rami hypistelee tärkeänä solmiotaan. Liisaa ärsyttää suunnattomasti Kaisan luomat palvovat katseen Ramiin. Kaisa miettii kuumeisesti, onko hänen tilaamansa rakkaustulkinta jo toteutumassa? Kaisa on jo ostanut kalliit alusvaatteet tuleviin pikkujouluihin, hän on varma, että niille on käyttöä. Jos ei Ramin, niin jonkun muun kanssa.

Pomo selvittää kurkkuaan ja alkaa puhua suoraan Liisalle: “Sinä Liisa olet tehnyt loistavaa työtä yrityksemme eteen. Olet suoranainen tulevaisuuden innovaattori. Koko johtoryhmä on suorastaan häikäistynyt tekemästäsi suunnitelmasta. Olemmekin päättäneet nimittää sinut vuoden alusta yrityksemme kehitysjohtajaksi. Sinä Saat Liisa tästä ihan ikioman projektin.” Liisa tuntee miten hikinoro valuu niskasta kohti selkää, hän ei muista kuollakseenkaan mitä on kirjoittanut raporttiinsa viime yönä. Liisa päättää vain hymyillä ja olla hiljaa. Pomo jatkaa uuvuttavaa yksinpuheluaan, Railin nyökytellen ihaillen vieressä. Liisa ryntää vessaan, oksennus ryöpsähtää rajuna kaakeliin. Liisa huuhtelee kasvojaan kylmällä vedellä ja kokoaa itseään. Liisa palaa omalle paikalleen kokoushuoneeseen. Pomo puhuu edelleen haltioituneena omasta äänestään. Rami vilkuilee jalkojaan, miettien kuumeisesti miten saisi tilanteesta täyden hyödyn itselleen. Pitäisikö sittenkin keskittää paukkunsa Liisaan, eikä Kaisaan? Vihdoin pomon yksinpuhelu loppuu ja kaikki palaavat omiin työpisteisiinsä. Liisan loppupäivä kuluu kuin sumussa.

Illalla kotona

Puoliso vilkuilee kotona Liisa lemmekkäästi. Onkohan ensiyönäkin luvassa yhtä hurjaa kyytiä. Kaksospojatkin vilkuilevat äitiään kunnioittavasti. Äidille ei kannata soitella, he päättelevät. Liisa päättää tilata vielä yhden valmennuksen itselleen, miten löydän sisäisen tiikerini? Tästä eteenpäin Liisa ottaa elämänsä omiin käsiinsä. Liisa tietää mitä hän haluaa ja sen hän myös saa. Tänään Liisa yllättää miehensä makuuhuoneessa. Liisa on jo tilannut romanttista yötä varten tunnelmanluojaksi Excotic Romance -suitsukkeita, ja onhan ne uudet silkkiset alusvaatteet jo odottamassa. Olisi siinä pikkukaupungilla puhumista, jos kaiken tietäisi.

Miten Liisan tarina alkoi? Voit kerrata sitä tästä:

Tarina jatkuu…

Rakkaudella, Anne

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti