Liisan valinnat elämässä

Kuvaaja itse kuvassa

Liisan tarina jatkuu…lue edellinen postaus, niin näet tarinan alun. Liisa miettii kuumeisesti, miten hänen pitäisi alkaa muuttamaan elämäänsä? Kuka voisi olla avuksi ja ennen kaikkea; kenelle hän uskaltaisi pikkukaupungissa avautua? Saanko esitellä Liisan?

Pikkukaupungit ovat kaikki samanlaisia. Toisten asiat ja tekemiset kiinnostavat kovasti. Liisa tietää miehensä reaktion kaikkeen jonninjoutavaan terapiaan ja muihin juttuihin. Liisa ajattelee soittavansa äidilleen mutta lapsuuden opit kilkattavat takaraivossa. Äiti suurella äänellä kertomassa; “Miten meidän perheessä on vain kympin oppilaita” ja kuinka taitavasti meidän perhe pitääkään yhtä. Todellisuudessa Liisan isä oli alkoholisoitunut hissukka ja äiti jyräsi omalla auktoriteetillaan koko perheen ja aiheutti korvaamatonta tuhoa ihmissuhteisiin ympärillään.

Ei, äidille en soita, päättää Liisa. Hetken mietittyään tilannettaan päättää Liisa avautua työtoverilleen Kaisalle.

Miten Kaisa suhtautuu Liisaan?

Aamupalaverin jälkeen Liisa rohkaistuu kysymään Kaisalta apua. Liisa on illalla googlannut erilaisia tapoja saada etäapua itselleen. Eihän pikkukaupungin pankinjohtajan rouva voi julkisesti mennä päälääkäriin. Mitähän ne pankin asiakkaatkin sanoisivat? Jotta hulluksiko on pankinjohtajan vaimo tullut ja eikä ukko saa akkaansa kuriin? Miten moinen lässykkä voi siis pankkiakaan johtaa? Liisa tuntee väkensä ja tietää, että puheet ovat tämän kaupungin suola.

Kaisalle hän päättää avautua ja Kaisa kuunteleekin mielellään. Liisaa alkaa epäilyttämään Kaisan liiankin innokas olemus mutta tehty mikä tehty. Liisa esittelee Kaisalle netistä löytämäänsä Ilvesmäen Rouvan – sivustoa.

Rouva kirjoittaa kuin Liisan elämästä ja Liisasta tuntuu, että rouvalle hän uskaltaisi puhua murheitaan. Etänä tietenkin ja autotallista. Kotoa ei Liisa uskalla soittaa, pojat kuuntelevat aina puheluita korvat höröllään ja mielellään sekaantuvat Liisan asioihin.

Kaisa tutkii sivustoa ja hymähtelee. Vai tulkintoja ja apua tunteiden käsittelyyn. Mitä lie hömppää, tuomitsee Kaisa. Rahat vievät nämä valmentajat ja tulkitsijat, tietää Kaisa varmalla äänellä. Liisaa itkettää…pitikin mennä kysymään. Kaisa paiskaa koneen kiinni ja kehottaa Liisaa kokoamaan itsensä. Kyllä ne itkut itketään piilossa, niin se on aina tehty.

Vaan mitä tekee Kaisa kotona?

Kaisa suorastaan ryntää koneelle päästyään kotiin. Etsii Ilvesmäen Rouvan sivuston ja sieltä Intuitiiviset tulkinnat. Rakkaudesta Kaisa haluaa tietää. Pikkujouluissa se ihana talousosaston Rami heitti kravatin otsalleen ja katsoi, niin kaipaavasti Kaisaa silmiin. Kaisa miettii Ramin vahvoja käsiä ympärillään aamuyön tunteina. Kaisa antaa haaveilleen vallan ja ostoskoriin napsahtaa Intuitiivinen Rakkaus-tulkinta sekä Voimavalokuva-tuote. Kaisaa ärsyttää viereisessä huoneessa leipää mässyttävän aviomiehen olemus. Saamaton nahjus Ramiin verrattuna päättää Kaisa. Itseasiassa Kaisa nappaa vielä ostoskoriinsa Unelmien Parisuhde-valmennuksen. Eihän sitä koskaan tiedä, miten pikkujoulut päättyvät.

Liisaa käy sääliksi, uskookin kaikkeen hömppään. Kaisa ei kuitenkaan aio kertoa Liisan asioista muille. Antoihan hän Kaisalle hyvän idean, mistä löytää iloa elämäänsä. Liisa-rukka saa kuivettuneen aviomiehensä kera olla aivan rauhassa, päättää Kaisa. Sitä miestä ei villeinkään valmennus saisi liekkeihin. Ilvesmäen Rouvan verkkokauppa avoinna 24/7 – Tervetuloa

Liisan työpäivä on pulkassa ja koti odottaa

Liisaa harmittaa mennä kotiin. Siellä pojat ja mies jo mankuvat ruokaa. Liisa tekee jotain ennenkuulumatonta ja poikkeaa kotimatkallaan Alkoon. Pikkupaikkakunnan Alko on monen kiinnostuksen kohde ja Liisa tuntee katseet niskassaan. Onko pankinjohtajan vaimo sortunut alkoholismin kurjiin syövereihin? Tiistai-ilta ja iso pullo punaviiniä ostoskorissa.

Liisa tekee ostoksensa ja kaartaa kotiin. Avaa oven ja heittää takkinsa naulakkoon. Menee keittiöön ja ottaa lasin kaapista. Kaataa ison annoksen viiniä lasiin ja heittää jalat tuolille. Kolme silmäparia seuraa häntä herkeämättä. Aviomies ei saa sanaa suustaan. Liisa katsoo siippaansa kylmästi toivottaen hyvää iltaa espanjaksi. Nyt alkaa Liisan elämä ja uudet tuulet tässä talossa. Tervetuloa valmennukseeni – apua moneen elämäntilanteeseen

Liisan ajatukset selviävät

Liisa ei tee ruokaa tänään vaan aviomies voi hakea noutoruokaa. Pojat innostuvat oitis ja tilaavat isot pizzat kaikilla täytteillä. Liisaa ei nyt kiinnosta, mitä naapurit ajattelevat kotiin kaartavasta Pizza-autosta. Kyllähän kunnon naiset tekevät perheelle ruuan alusta loppuun ja toisinpäin. Liisaa naurattaa kolmannen lasin jälkeen. Maailma pyörii ja Liisa mukana. Liisa tilaa itselleen ison pizzan valkosipulilla ja miten hyvää se onkaan.

Liisa nappaa pullon ja lasin työhuoneeseen ja paiskaa oven kiinni. Nyt tai ei koskaan hän päättää tilata itselleen ikiomaa aikaa. Valmennusta, oikein paketin. Liisasta tuntuu hyvältä. Tästä se alkaa. 3 tapaa lisätä elämäniloa

Illalla Liisa nappaa aviomiestään kravatista ja oi, eihän se mies ihan muumioitunut ole.

Liisan tarina jatkuu…

Tunnelmaa Liisan makuuhuoneeseen luovat romanttiset suitsukkeet, jotka saat tästä.

Rakkaudella

Anne

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti