Linja-autossa on tunnelmaa

person holding lemons

Liisan ajatuksia

Liisa nojaa päätään linja-auton ikkunaan. Risteilyreissu on takana ja kotimatka on alkanut. Kaisa nukkuu Liisan vieressä, taisi olla viimeinen risteily-yö Kaisalle rankka. Liisa vietti yön rauhassa omassa hytissään. Ei jaksaneet enää laivan riennot Liisaa kiinnostaa. Kaisa oli vielä lähtenyt rellestämään laivan villiin yöhön. Liisalla oli jo ikävä kotia ja omaa sänkyä.

Puolisokin vilahti mielessä. Liisa pelkää jälleen kerran pahinta. Aina kun hän on ollut poissa kotona, on sattunut jotakin sählinkiä. Puoliso on ottanut ilon irti pullosta ja lähtenyt kylille tai pahimmassa tapauksessa käynyt häiritsemässä naapureita yöllisillä jorinoillaan. Naapurit ovat kaikki tuiki tavallisia pikkukaupungin ihmisiä, jotka juovat juomansa salaa.

Liisaa harmittaa jo valmiiksi mahdolliset miehen töppäilyt. Pikkukaupungissa juorutaan ja vahditaan tarkkaan muiden tekemiset. Onhan se ihanaa päästä heittämään ensimmäinen kivi naapurin ikkunaan. Ja olla parempi kuin onkaan. Liisa toivoo hartaasti, että puoliso on pitänyt pullon hengen pullossa eikä ole lähtenyt naukkailemaan edes saunaoluita. Oluetkin saavat välillä puolison riehaantumaan ja sen jälkeen ei mikään määrä enää riitä sammuttamaan janoa.

Täistäkin on jo pääkonttorilta annettu varoitusta mutta eihän suomalainen mies usko. Hoitoonkin on annettu ymmärtää, että voisi puoliso päästä. Toiseen kaupunkiin ja nimettömänä. Eihän sitä pankki nimeään tahri, edes hyvän johtajan vuoksi. Kyllä pankki pitää huolen maineestaan ja sekin pelottaa Liisaa. Puoliso on jo ohuen jään päällä ja pienikin lipsaus väärään suuntaan voi viedä uran viemäristä alas. Liisa päättää nyt tosissaan ottaa asian puheeksi. Ilman riitaa ja syyttelyä. Liisan valinnat elämässä

Ramin tuskanhetkiä

Rami tuntee, miten hiki valuu pitkin selkää. Pelottaa, mitä kaikkea on tullut tehtyä reissulla. Rami on lähtenyt heterona ja palannut miehisen rakkauden kokeneena. Rami ei enää tunne itseään. Rami miettii kuumeisesti, mitä hänen pitää tehdä päästyään kotiin? Onko nyt aika jollekin terapialle vai selviääkö hän omin voimin näistä ajatuksistaan?

Mihin sitä edes pikkukaupungissa voisi mennä puhumaan? Koko kaupungin lääkärille, jolla on kaikkien tietämä suhde sihteerinsä kanssa. Vai kenties sukulaisille? Se on tuhoon tuomittu tie. Sukulaiset ovat kovasti uskovaista kansaa ja jos jollakulla on pipo tiukassa, niin Ramin suvussa se suorastaan kiristää. Suku on pahin, miettii Rami. Sieltä ei ymmärrystä tai päänsilittelyä löydy, jos Rami kertoo vaihtaneensa mieltymyksiään eri suuntaan. Ramia ei enää kutsuttaisi minnekään ja työpaikkakin saattaa olla vaarassa. Pikkukaupungissa sallitaan juopotkin paremmin kuin Ramin tapaus.

Rami vilkuilee Tomia salaa. Mies on rennon oloinen omalla penkillään ja naputtelee läppäriään keskittyneesti. Ei tiedä Rami, mitä Tomi puuhaa. Onneksi. Ramin mielenrauha romuttuisi lopullisesti, jos hän näkisi Tomin olevan hänen taloustietojensa kimpussa. Tomi on hakkeroinut itsensä Ramin koneelle ja puuhaa siellä omia siirtojaan. Kopioi ja deletoi. Sielunsa kyllyydestä. Tämä on Tomin lempipuuhaa, tuhota toisten ihmisten elämä. Tervetuloa Intuitiiviseen valmennukseeni

Railin kuulumiset

Raili kirjoittaa muistikirjaansa, miten ihanaa hänellä oli. Jos ei mitään muuta tapahtunutkaan hänen ja Pertin suhteessa, niin tämä matka jää aina Railin muistoihin. Ihanat kaksi yötä ja yhteiset aamiaiset. Kyllä Raili nautti oman Perttinsä kanssa ja kirjaa kaiken muistiin. Näitä on sitten mukavaa lukea yksinäisinä talvi-iltoina. Raili tietää, että Pertti rakastaa häntä. Vaimoaan Pertti pelkää ja tämän reaktioita. Hirveitä raivonpuuskia ja syyttelyitä. Viikkojen puhumattomuutta ja kotona häilyvää painostavaa tunnelmaa. Vaimo on luonteeltaan kova ja sydämetön. Pertti taas pehmeä vaikka johtaja onkin firmassaan.

Vaimo osaa irvistää Pertille niin pahasti, että Pertti oikein pelkää tätä toisinaan. Firman juhlissakin on vaimo saanut muutaman kerran kunnon raivokohtauksen. Sen on Railikin omin silmin nähnyt. Ei ollut lasten katseltavaa moinen, muistelee Raili kylmin värein.

Raili toivoo Pertilleen kaikkea hyvää, myös kotona. Raili tietää, että Pertti on sydämeltään lempeä ja rauhaa rakastava. Niinpä tätä onkin helppo pelotella vihan keinoin ja katkeruuden sävelillä. Raili huokaa ja laittaa muistikirjan laukkuunsa.

Piirtää sydämen Pertin nimen ympärille ja lähettää hennon pyynnön ylös. Kyllä hän Pertistä huolehtisi niin hyvin ettei kukaan jos Pertin saisi omakseen. Lumi leijailee ikkunan takana hiljaa maahan ja peittää kaiken valkoisuudellaan. Raili ei vielä tiedä, että vuoden aikana tulee tapahtumaan paljon. Joku muu on jo puuttunut asioihin. Löydä sisäinen tiikerisi – vinkit sinulle

Tarina jatkuu…

Rakkaudella, Anne

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti