Miten löydän sen aidon rakkauden?

Rakkauden kaunis voima

Rakkauden löytäminen on monelle ihmiselle tärkeä ja toivottu tavoite, mutta se ei ole aina helppoa tai yksinkertaista. Rakkaus voi olla erilaista eri ihmisille, ja siihen vaikuttavat monet tekijät, kuten oma persoonallisuus, arvot, odotukset, kokemukset ja elämäntilanne.

Rakkaus on yksi ihmisen perustarpeista ja tunteista. Rakkaus voi ilmetä monella eri tavalla, kuten romanttisena, platonisena, perheellisenä, ystävällisenä tai jumalallisena. Rakkaus on myös yksi suosituimmista aiheista taiteessa, kirjallisuudessa ja musiikissa.

Rakkauden määritelmä ja merkitys vaihtelevat eri kulttuureissa ja aikakausissa. Jotkut pitävät rakkautta jumalan lahjana, toiset biologisena ilmiönä. Jotkut uskovat, että rakkaus on valinta, toiset että se on kohtalo. Jotkut näkevät rakkauden intohimona, toiset sitoutumisena. Jotkut etsivät rakkautta koko elämänsä, toiset löytävät sen yllättäen.

Rakkaus voi tuoda elämään iloa, onnea, lämpöä ja turvaa. Rakkaus voi myös aiheuttaa surua, pettymystä, kipua ja pelkoa. Rakkaus voi olla ehdollista tai ehdotonta, vastavuoroista tai yksipuolista, terveellistä tai myrkyllistä. Rakkaus voi kasvaa tai hiipua, kestää tai loppua. Lue lisää blogistani Miten saan elämääni rakkauden?

Mistä lähteä liikkeelle?

  • Tutustu itseesi ja siihen, millaista kumppania ja suhdetta haluat. Mitkä ovat sinulle tärkeitä ominaisuuksia, arvoja ja tavoitteita? Mitkä ovat sinun vahvuutesi, heikkoutesi ja kehityskohteesi? Mitkä ovat sinun rajasi ja tarpeesi? Mitkä ovat sinun intohimosi ja unelmasi? Mitä voit antaa ja mitä haluat saada suhteessa? Mitä olet valmis tekemään rakkauden eteen? Mitä et ole valmis tekemään? Mitkä ovat sinun kompromissisi ja diilit-breakerisi?
  • Ole avoin uusille ihmisille ja tilanteille. Hakeudu sellaisiin paikkoihin ja ympyröihin, joissa on samanhenkisiä ihmisiä, jotka jakavat sinun kiinnostuksesi ja arvosi. Kokeile erilaisia tapoja tutustua potentiaalisiin kumppaneihin, kuten netti- tai pikadeittailua, harrastus- tai vapaaehtoistoimintaa, matkustelua tai koulutusta. Älä pelkää ottaa ensimmäistä askelta tai aloittaa keskustelua. Ole utelias, kiinnostunut ja kohtelias. Älä tuomitse liian nopeasti tai liian ankarasti. Anna itsellesi ja toiselle mahdollisuus.
  • Ole rehellinen, aito ja uskollinen itsellesi. Älä yritä muuttaa itseäsi tai toista ihmistä miellyttääksesi häntä. Älä luovu sinulle tärkeistä asioista kumppanisi vuoksi. Älä hyväksy väärinkohtelua, väkivaltaa tai epätervettä suhdetta. Älä anna pelon, epävarmuuden tai riippuvuuden hallita sinua. Älä luovuta omasta hyvinvoinnistasi tai onnellisuudestasi toisen ihmisen vastuulle. Ole oma itsesi ja arvosta itseäsi sellaisena kuin olet. Rakasta itseäsi ensin, jotta voit rakastaa toista paremmin.
  • Ole kärsivällinen, realistinen ja optimistinen. Älä odota löytää rakkautta heti tai helposti. Älä vertaa itseäsi tai suhdettasi muihin. Älä usko kaikkea mitä näet televisiossa tai elokuvissa. Älä aseta liian korkeita tai epäreiluja vaatimuksia itsellesi tai toiselle. Älä luovuta toivosta tai unelmista. Muista, että rakkaus ei ole ainoa asia, joka tekee elämän merkitykselliseksi ja onnelliseksi. Muista, että rakkaus on lahja, jota kannattaa arvostaa ja vaalia, mutta se ei ole ainoa lahja elämässä. Lue lisää blogistani Miten parannan parisuhdettani?

Rakkaudella

Anne

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti