Onnellisuuden löytäminen omaan elämään

Ilvesmäen omenapuut

Olen paljon miettinyt oman elämäni onnellisuutta. Miksi välillä on onnellinen ja löytää ilon pienistäkin asioista? Välillä taas kaikki kaatuu niskaan ja elämä on pelkkää mustaa puurtamista. Mikä antaa ololle onnen tunteen? Mistä löytyvät ne ilon pisarat uuteen päivään? Aamulla jo, kun herää niin tietää onko päivästä tulossa hyvä vai ei. Jos olo on jo odottavan iloinen ja myönteinen, se enteilee mukavaa päivää.

Mikäli herää samealla ja synkällä tuulella, ei päivästä välttämättä tule paras mahdollinen. Onni syntyy elämällä, sanotaan. Luulen, että on tulee myös hyväksymällä oma itsensä ja egonsa. Antaa pienien asioiden ja ihmisten mennä ohi ihan huomaatta. Unohtaa pikkumaiset asiat ja suuntaa katsettaan eteenpäin.

Kuvauksen iloa

Onnellisuuden lähteitä

Itse huomaan luodessani olevani onnellinen. On se valokuvausta, kirjoittamista tai puutarhaan ITE-taiteen tekemistä. Luominen tuo minulle flow-tilan, jossa on hyvä olla ja ajatukset puhdistuvat kaikesta turhasta krääsästä. Olen niin paljon moittinut itseäni ja ollut itseeni tyytymätön, että haluan loppuelämäni pyhittää tyytyväisyyden ja toivon etsimiseen ja ylläpitämiseen.

Toivo on meille ainoa, joka jää jos kaikki muu menee pois, loppuu tai katoaa elämästämme. Toivo on se heikko kynttilän liekki, joka lepattaa pimeän tunnelin päässä. Toivo kantaa ja antaa voimaa.

En halua enää menettää toivoa ja joutua jatkuvan synkkyyden ja epätoivon kierteeseen. Kierre vain ruokkii itseään ja alamme vetämään puoleemme juuri niitä asioita, joita ajattelemme. Synkkyys luo synkkyyttä, valo taas nauraa pimeyden töille.

Katselmakallion laavulla

Elämäni onnellisena

Haluan valita elämän, joka kantaa ja antaa valoa. Haluan olla onnellinen ja toteuttaa itseäni. En anna enää tallata rajojani enkä elä muiden elämää. Minulla on yksi elämä ja käytän sen parhaalla mahdollisella tavalla, elämällä tässä ja nyt. Tee sinäkin niin, seuraa sydämesi ääntä ja anna itsellesi rauha.

Lue myös: Ilvesmäen Rouvan tarina – kertomus intohimosta ja rakkaudesta sielun kutsuun

Rakkaudella

Ilvesmäen Rouva

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

2 kommenttia artikkeliin ”Onnellisuuden löytäminen omaan elämään”

Jätä kommentti