3 syytä rakastua syksyyn – tartu vinkkeihin

Syksyiset kukka-asetelmat - syy rakastua syksyyn

Syksy on vanhan sammumisen aikaa ja aikaa luoda uutta alkua. Syksyllä voit rauhoittua ja hyvällä omallatunnolla vain levätä. Mikäli ulkona on huono ilma, ei ole pakko lähteä lenkille. Voit vain nauttia, tehdä hyvää ruokaa ja levätä. Antaa itsellesi hieman armoa pitkän kesän puurtamisen jälkeen. Syksy on aikaa, jolloin voit miettiä tulevaa ja samalla nollata mennyttä vuotta. Olet varmasti tehnyt parhaasi sillä tiedolla ja taidolla, joka on ollut päätösten hetkellä hallussasi. Voit aina aloittaa alusta ja päättää, että huomenna olet parempi versio itsestäsi.

1. syy rakastua – aikaa uuteen ruokavalioon

Syksyllä on myös hyvä antaa itselleen aikaa oppia uutta ja alkaa tekemään vaikka uusia ruokia. Voit myös opiskella ravitsemuksesta lisää. Tässä on sinulle linkki, josta voit opiskella lisää ravitsemuksesta ja sinulle hyvää tekevistä ruoka-aineista sekä tunnistaa mikäli sinulla on puutoksia ruoka-aineista Puutostiloja ruokavaliossa ja niiden tunnistaminen.

Uuden ruokavalion koostaminen ei ole koskaan helppoa ja sinun tulee antaa itsellesi aikaa tottua muutoksiin. Lempeydellä ja itsesi hyväksynnällä saavutat tasapainon ja hyvän olon itsellesi sekä koko kehollesi. Et voi kiiruhtaa prosessissa ja siksikin juuri syksy on hyvää aikaa elämäntapamuutoksille.

Syksyllä on hyvä harrastaa kotoilua ja tutustua uuteen, tässä vielä vinkki vähän tunnetusta kaliumista ja sen monista vaikutuksista.

2. syy rakastua – aloita jotain uutta – vähennä vanhaa

Olen huomannut, että jos raivaan elämässäni tilaa tai ihmisiä ympäriltäni, niin saan tilalle jotakin uutta ja elämäniloa nostattavaa. Vanhat tavat eivät aina ole parhaita ja aina kannattaa kokeilla uutta ja raivata tilaa uuden syntymiselle. Ei kannata velloa vanhoissa tunteissa ja tavoissa. Toistamalla historiaa et saavuta uutta tai tekemällä kaiken tavoin et saa tilalle uutta ratkaisua. Vanhalla tavalla jatkat samaan malliin, älä siis silloin syytä ympäristöäsi vaan katso peiliin.

Voit kokeilla minimalisoida tavaroitasi ja huomaat, että tulet toimeen paljon pienemmällä tavaramäärällä ja rahalla kuin aikaisemmin. Maailma hukkuu jo tavaraan ja jätteisiin, kertakäyttökulttuuriin. Satsaa mieluummin laatuun, kestävyyteen ja kierrättämiseen. Tässä luettavaa minimalismin maailmasta.

3. syy rakastua – lisää elämäniloa syksyn harmauteen

Voit lisätä elämäniloa jokaiseen päivääsi ihan itse. Nauti ja rakasta elämääsi. Meillä kaikilla on vaikeutemme ja taakkamme. Iloisimmankin ihmisen takana on mustaa surua ja raskaita ajatuksia. Muista, että meillä on aina toivo ja jokainen ajatuksemme muovaa päiväämme.

Voimme aina valita ilon ja asioiden näkemisen paremman kautta. Pelkkä raha ei tuo onnea. Toki se helpottaa elämää mutta valoisa elämänkatsomus kantaa myös pitkälle.

Ole avoin ja ole rohkea. Muista, että voit olla jollekin tänäänkin tapaamallesi ihmiselle valonsäde tai se, jonka takia hän jaksaa elää. Älä anna periksi synkkyydelle. Nauti sateesta ja nauti syksyn lehtien putoamisesta. Miten lisää elämäniloa? Olen kirjoittanut paljon elämänilosta ja haluan jakaa sitä ympärilleni.

Rakastu syksyyn ja anna sille mahdollisuus. 3 tapaa lisätä elämäniloa. Näistä elämänilon kirjoituksistani voit ammentaa lisää elämäniloa syksyysi.

Rakkaudella Ilvesmäen Rouva

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

5 kommenttia artikkeliin ”3 syytä rakastua syksyyn – tartu vinkkeihin”

  1. Hei

    Ihana kirjoitus, joka henkii ihania pehmeitä arvoja kuten monet postauksesi. Kiitos kun olit linkittänyt sivustolleni, arvostan sitä kovasti. Ihanaista syksyä sinulle!

    Vastaa

Jätä kommentti