3 tapaa lisätä elämäniloa

Syksyinen maisemakuva
Syksyinen maisema

Luottamalla elämään saat lisää elämääsi iloa. Jos epäilet kaikkea ja kaikkia, niin se vaikuttaa koko ajatteluusi. Elämässä voit aina ajatella lopputuloksen olevan positiivinen, jos et tiedä muita vaihtoehtoja. Elämänilon tunteminen pienistäkin asioista antaa sinulle voimaa selättää tulevia ongelmia. Älä vietä koko elämääsi odottamalla pahinta, koska sutta huutamalla susi tulee. Tämän tiesi jo vanha kansa aikoinaan.

Elämääsi tulee lisää iloa, kun hyväksyt olosuhteet

Voit aina valita miten suhtaudut ongelmiin, tilanteisiin tai odottamattomiin vastoinkäymisiin. Voit valita olla iloinen uudesta mahdollisuudesta tai voit vain antaa asioiden olla. Asioilla on tapana järjestyä. Ei aina niin kuin me haluamme vaan sillä tavalla, joka on meille hyväksi. Antaudu elämälle ja anna sille mahdollisuus. Tutustu uusiin ihmisiin, asioihin ja mene mukaan tilanteisiin. Tervetuloa valmennukseeni – apua moneen elämäntilanteeseen

Syksyn rauhasta saat lisää elämäniloa

Laskeutumalla syksyn rauhaan luot itsellesi hyvän tavan antaa itsellesi elämäniloa omaan elämääsi. Kulje luonnossa, nauti syksyn laskeutuvasta rauhasta. Katsele ympärillesi puutarhassa ja hyväksy mielessäsi tuleva talvi.

Anna itsellesi lupa olla ja nauttia tästä hetkestä. Sytytä kynttilöitä, istu pimeässä ja anna rauhan laskeutua yllesi.

1. Aikaa uuteen ruokavalioon

Syksyllä on myös hyvä antaa itselleen aikaa oppia uutta ja alkaa tekemään vaikka uusia ruokia. Voit myös opiskella ravitsemuksesta lisää. Tässä on sinulle linkki, josta voit opiskella lisää ravitsemuksesta ja sinulle hyvää tekevistä ruoka-aineista sekä tunnistaa mikäli sinulla on puutoksia ruoka-aineista Puutostiloja ruokavaliossa ja niiden tunnistaminen.

Uuden ruokavalion koostaminen ei ole koskaan helppoa ja sinun tulee antaa itsellesi aikaa tottua muutoksiin. Lempeydellä ja itsesi hyväksynnällä saavutat tasapainon ja hyvän olon itsellesi sekä koko kehollesi. Et voi kiiruhtaa prosessissa ja siksikin juuri syksy on hyvää aikaa elämäntapamuutoksille.

Syksyllä on hyvä harrastaa kotoilua ja tutustua uuteen, tässä vielä vinkki vähän tunnetusta kaliumista ja sen monista vaikutuksista.

2. Aloita jotain uutta – vähennä vanhaa

Olen huomannut, että jos raivaan elämässäni tilaa tai ihmisiä ympäriltäni, niin saan tilalle jotakin uutta ja elämäniloa nostattavaa. Vanhat tavat eivät aina ole parhaita ja aina kannattaa kokeilla uutta ja raivata tilaa uuden syntymiselle. Ei kannata velloa vanhoissa tunteissa ja tavoissa. Toistamalla historiaa et saavuta uutta tai tekemällä kaiken tavoin et saa tilalle uutta ratkaisua. Vanhalla tavalla jatkat samaan malliin, älä siis silloin syytä ympäristöäsi vaan katso peiliin.

Voit kokeilla minimalisoida tavaroitasi ja huomaat, että tulet toimeen paljon pienemmällä tavaramäärällä ja rahalla kuin aikaisemmin. Maailma hukkuu jo tavaraan ja jätteisiin, kertakäyttökulttuuriin. Satsaa mieluummin laatuun, kestävyyteen ja kierrättämiseen. Tässä luettavaa minimalismin maailmasta.

3. Lisää elämäniloa syksyn harmauteen

Voit lisätä elämäniloa jokaiseen päivääsi ihan itse. Nauti ja rakasta elämääsi. Meillä kaikilla on vaikeutemme ja taakkamme. Iloisimmankin ihmisen takana on mustaa surua ja raskaita ajatuksia. Muista, että meillä on aina toivo ja jokainen ajatuksemme muovaa päiväämme.

Voimme aina valita ilon ja asioiden näkemisen paremman kautta. Pelkkä raha ei tuo onnea. Toki se helpottaa elämää mutta valoisa elämänkatsomus kantaa myös pitkälle.

Ole avoin ja ole rohkea. Muista, että voit olla jollekin tänäänkin tapaamallesi ihmiselle valonsäde tai se, jonka takia hän jaksaa elää. Älä anna periksi synkkyydelle. Nauti sateesta ja nauti syksyn lehtien putoamisesta. Miten lisää elämäniloa? Olen kirjoittanut paljon elämänilosta ja haluan jakaa sitä ympärilleni.

Rakkaudella

Ilvesmäen Rouva

Elämäniloa tuovat palveluni saatavilla verkkokaupasta

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

5 kommenttia artikkeliin ”3 tapaa lisätä elämäniloa”

Jätä kommentti