Miten tehdä hyviä päätöksiä elämässä?

Tulevaisuus on käsissäsi

Mieti missä haluat olla vuoden kuluttua, sillä muutos on aloitettava nyt. Haluatko elää samaa elämää kuin nyt? Jatka siis samalla vanhalla kaavalla kuin tähänkin asti. Vai haluatko saada elämääsi jotakin uutta? Mieti mitä se uusi on sinulle? Onko se uusi työpaikka, uusi suhde vai kenties rakas harrastus, josta voi tulla sinulle uusi tulonlähde? Mikä on sinulle tärkeää? Arvostatko rahaa, rakkautta vai terveyttä? Pidätkö vakaasta ja tasaisesta elämästä vai kaipaatko jatkuvasti jotakin uutta ja mullistavaa arkeesi? 3 tapaa lisätä elämäniloa

Miten pääset maaliin? Mitä se vaatii sinulta? Kirjaa ylös kaikki tärkeimmät asiat, jotka sinun pitää tehdä, jotta olet vuoden kuluttua unelma työpaikassasi, omana pomonasi tai 10 kg hoikempi. Laita kaikki ylös ja mieti tarkkaan mikä on realistista. Ota esiin kalenteri ja kirjoita siihen joka kuukaudelle, mitä siinä kuukaudessa saavutat.

Älä huijaa itseäsi ja kirjoita tavoitteita liian matalalle. Sinua motivoi enemmän jos joudut ponnistelemaan ja huomaat, että saavutat vaikeamman tavoitteesi kuin uskoit itsekään. Onnellisuuden löytäminen omaan elämään

Tee tarkka suunnitelma ja noudata sitä. Suunnitelman pitää olla joka kuukaudelle ja jokaiselle kuukaudelle sinun pitää tehdä oma suunnitelma. Jos haluat laihduttaa 10 kg, sinun pitää tehdä muutoksia ruokailuusi ja liikuntaan. Kirjaa nämä ylös. Jos haluat uuden työpaikan, sinun pitää kirjoittaa itsellesi, mikä on unelmatyösi ja mitä se vaatii sinulta? Jos haluat löytää uuden rakkauden, kirjaa millainen rakkaudenkohteen tulee olla, mitä odotat häneltä. Näin lähdet itse luomaan polkua kohti tavoitettasi. Alat alitajuisesti käyttäytymään, niin että tavoitteesi alkaa tavoitella sinua. 3 tapaa lisätä elämäniloa

Tavoitteen saavuttaminen eli palkinto odottaa

Mikä ihana tavoitteesi onkaan, sen saavuttaminen antaa sinulle uskomattomasti energia ja voimia. Se lisää elämäniloasi ja antaa sinulle valtavasti uutta itseluottamusta. Kuvittele itsesi hoikkana, uudessa työpaikassa tai oma firmasi johtajana. Olet saavuttanut jotakin suurenmoista ja lopulta helposti, kunhan pysyt suunnitelmassasi.

Suunnitelman teko on tärkein vaiheesi tavoitteen saavuttamisessa. Tavoite tulee sinua vastaan, kun noudatat suunnitelmaasi kuukausi kuukaudelta. Kirjaa ylös saavutuksesi ja nauti niistä.

Onnellisuus on tunne kehossasi

Olen paljon miettinyt oman elämäni onnellisuutta. Miksi välillä on onnellinen ja löytää ilon pienistäkin asioista? Välillä taas kaikki kaatuu niskaan ja elämä on pelkkää mustaa puurtamista.

Mikä antaa ololle onnen tunteen? Mistä löytyvät ne ilon pisarat uuteen päivään? Aamulla jo, kun herää niin tietää onko päivästä tulossa hyvä vai ei. Jos olo on jo odottavan iloinen ja myönteinen, se enteilee mukavaa päivää. Mikäli herää samealla ja synkällä tuulella, ei päivästä välttämättä tule paras mahdollinen. Onni syntyy elämällä, sanotaan. Luulen, että on tulee myös hyväksymällä oma itsensä ja egonsa. Antaa pienien asioiden ja ihmisten mennä ohi ihan huomaatta. Unohtaa pikkumaiset asiat ja suuntaa katsettaan eteenpäin.

Itse huomaan luodessani olevani onnellinen. On se valokuvausta, kirjoittamista tai puutarhaan ITE-taiteen tekemistä. Luominen tuo minulle flow-tilan, jossa on hyvä olla ja ajatukset puhdistuvat kaikesta turhasta krääsästä. Olen niin paljon moittinut itseäni ja ollut itseeni tyytymätön, että haluan loppuelämäni pyhittää tyytyväisyyden ja toivon etsimiseen ja ylläpitämiseen.

Toivo on meille ainoa, joka jää jos kaikki muu menee pois, loppuu tai katoaa elämästämme. Toivo on se heikko kynttilän liekki, joka lepattaa pimeän tunnelin päässä. Toivo kantaa ja antaa voimaa.

En halua enää menettää toivoa ja joutua jatkuvan synkkyyden ja epätoivon kierteeseen. Kierre vain ruokkii itseään ja alamme vetämään puoleemme juuri niitä asioita, joita ajattelemme. Synkkyys luo synkkyyttä, valo taas nauraa pimeyden töille.

Haluan valita elämän, joka kantaa ja antaa valoa. Haluan olla onnellinen ja toteuttaa itseäni. En anna enää tallata rajojani enkä elä muiden elämää. Minulla on yksi elämä ja käytän sen parhaalla mahdollisella tavalla, elämällä tässä ja nyt. Tee sinäkin niin, seuraa sydämesi ääntä ja anna itsellesi rauha.

Rakkaudella

Ilvesmäen Rouva

Mikäli haluat olen matkalla tukenasi. Ota yhteyttä, niin keskustellaan. Kurkkaa myös palveluvalikoimani verkkokaupassa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

2 kommenttia artikkeliin ”Miten tehdä hyviä päätöksiä elämässä?”

  1. Hei!
    Kivasti kirjoitettu ja lämminhenkinen tarina. Antaa hyviä oivalluksia ja herättää ajatuksia.
    Eihän se voi olla sen vaikeampaa nauttia elämästä ja tavoitella sitä mistä saa onnea sekä iloa.
    Ajattelin toteuttaa ja jos epäonnistun, en jaksa tai pysty ei kukaan ole tuomitsemassa. Voin yrittää uudelleen, olen vapaa elämälle ja uusille tuulille! – Merja –

    Vastaa

Jätä kommentti