Värianalyysin salat – millä väreillä hehkut?

Värianalyysissä määritellään asiakkaan ihon sävy, silmien sävy, tummuusaste ja monta muuta asiaa, joiden avulla pääsemme valitsemaan asiakkaan oman värivuodenajan. Värianalyysiin kuluu aikaa noin 1.5 – 2 tuntia ja itse haluan todella tarkkaan keskustella asiakkaan kanssa hänen omista ajatuksistaan väreistä ja niiden luomista tunteista.

Koen, että kuuntelulla on iso osa onnistunutta prosessia ja näin saamme molemmat enemmän. Värianalyysi antaa asiakkaalle itseluottamusta, selvää säästöä vaateostoksilla sekä helpotusta arkeen.

Asiakas saa mukaan oman värivuodenaikansa paletin ja olen käytettävissä aina, kun halutaan neuvoa tai inspiraatiota omiin väreihin. Värianalyysit ja värien iloa tuoma maailma

Jatkossa haluan yhdistää värianalyysin ja värit itsessään voimaannuttava osana valmennukseeni. Värien taikaa – miten väreillä iloa?

Värivuodenajan määrittäminen

Lainaus Kotiliesi-lehdestä:

Kevät

Kevätihmisen iho on vaalea ja keltapohjainen. Silmät ovat vihertävät, joko täysin vihreät, sinivihreät tai lämpimän siniset, joissa on keltaisia pilkkuja. Hiustenväri on yleensä lämmin blondi, oljenkeltainen tai punertava, ja hiuksissa on paljon punapigmenttiä.

Tyypillisellä kevätihmisellä on porkkananvärinen tukka, vihreät silmät ja paljon pisamia. Pisamaisuus on kevätihmisillä yleistä. Pisamia tulee kasvojen lisäksi olkapäihin ja yläselkään. Kevätihmisellä on vihertävät verisuonet. Hän ruskettuu yleensä herkästi, mutta on myös kevätihmisiä, jotka eivät rusketu.

Kevätihmisen värikartta on lämpimän pastellinen. Keväälle sopivia värejä ovat keväänvihreä, persikka, lohenvärinen koralli ja lämmin turkoosi.

Kesä

Kesäihmisen iho on maidonvalkoinen ja hieman vaaleanpunertava, eikä hän yleensä rusketu. Silmät ovat siniset tai siniharmaat ja verisuonet sinertävät. Luonnollinen hiustenväri on yleensä maantienharmaa.

Kesäihmiselle sopivat hiustensävyt ovat vaaleanruskea, blondi ja tuhkanvaalea. Kesän värejä ovat viileät, puuteriset pastellisävyt, kuten vaaleansininen (baby blue), vaaleanpunainen (baby pink), laventeli ja mintunvihreä.

Syksy

Syksyihmisen iho on oliivinen ja kauniisti ruskettunut ympäri vuoden. Hänellä on yleensä runsaammin pigmenttiä ihossaan. Pienellä osalla syksyihmisistä on punakampi vaalea iho ja he palavat herkästi.

Silmät ovat lämpimän ruskeat, ruskeanvihreät tai sinisenvihertävät. Hiukset ovat luonnostaan tummanruskeat, mahonkiset ja seassa on usein myös punapigmenttiä. Syksyihmisen verisuonet ovat vihertävät. Monet syksyihmiset saavat pisamia kesäauringosta.

Syksyihmisen värikartassa ovat vahvat, murretut ruskan värit, kuten tiilenpunainen, oliivinvihreä, metsänvihreä, sinapinkeltainen, poltettu oranssi ja okra.

Talvi

Talvi-ihmisen iho on maidonvalkoinen tai harmaan beige, eikä se taita punaiseen tai keltaiseen, kuten muilla värityypeillä. Silmät ovat yleensä jäänsiniset tai tummanruskeat, lähes mustat. Hiustenväri on luonnostaan todella tumma, jopa musta, tai se voi olla myös platinablondi. Verisuonet ovat siniset.

Talvityyppi harvemmin ruskettuu, vaan hän pysyy Lumikin näköisenä läpi vuoden. Pieni osa talvi-ihmisistä kuitenkin ruskettuu jonkin verran. Suomalaisista vain 12 prosenttia on väriltään talvi-ihmisiä.

Talven värikartassa on dramaattisia ja voimakkaita värejä, kuten musta, vitivalkoinen, sähkönsininen, verenpunainen, burgurdi, luumunvioletti ja smaragdinvihreä.

Tilaa oma värianalyysisi

Teen yksilöllisen ja juuri sinulle räätälöidyn värianalyysin. Palvelumaksuun

Täydellinen värianalyysi, neuvonta sekä oma väripalettisi

Rakkaudella

Anne

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti