Liisan ikimuistoiset pikkujoulut

laiva_merenranta_kesä

Pomo on järjestänyt koko yrityksen yhteiset pikkujoulut tänä vuonna risteilyn merkeissä. Porukalla risteillään vuorokausi merellä. Liisasta on mukava ajatus lähteä merelle rentoutumaan. Liisa aikoo pulahtaa allasalueella ja ottaa jonkin ihanan hemmotteluhoidon itselleen.

Liisa on oikeastaan innostunut tulevista karkeloista. Luvassa on hyvää musiikkia, tanssia ja villiä menoa aamuyöhön. Liisa on päättänyt jättää jäykistelyt ja nokkaansa pitkin katsomiset kotisatamaan. Nyt relataan ja tankataan virtaa pimeyteen, päättää Liisa.

Liisa seuraa linja-autoon tulijoita. Pomon ikuinen ihailija Raili on suorastaan repäissyt garderoopissaan. Verkkosukkahousut ja punaiset korkosaappaat. Raili on ilmiselvästi jo nauttinut estojenpoisto-likööriä taskumatistaan. Raili keikkuu uhkaavasti koroillaan ja kiepsahtaa Pomon tukeville käsivarsille nauraa kihertäen kuin pikkutyttö.

Muut tulevat vielä hillitysti autoon. Liisa tietää kokemuksesta menon muuttuvan pullon kiertäessä. Matkaa on kolmisen tuntia satamaan ja siinä ajassa on jo muutama melkein sammunut.

Pomo ottaa mikin alkaen jälleen loputtoman jaarittelunsa firman tavoitteista ja tuloksesta. Pomo näyttää nappaavan myös konjakkia tiuhaan tahtiin puheensa tauoilla.

Kaikkien kauhuksi hän haluaa esittää myös pari suomalaista melankolia kappaletta matkan ratoksi. Liisan tinnitus repeää täyteen huutoon Pomon huudon ja epävireisen musisoinnin tahdissa. Viidestoista yö saa jo Liisan verenpaineen huippulukemiin.

Railin onnenhetket

Onneksi lauluääni loppuu ja Pomo romahtaa Railin viereen istumaan. Raili kujertaa onnensa kukkuloilla kehuen idolinsa laulutaitoja. Pomon rinta suorastaa pakahtuu kehuista. Tuntuu niin hyvältä kotona olevan jatkuvan irvistelyn sijasta.

Railin ohuet jalat verkkosukissa alkavat näyttää mielenkiintoisilta. Pomo laskee kätensä Railin reidelle. Raili on onnesta aivan soikeana. Sananmukaisesti. Pomon mielestä häipyy vihaisen vaimon irvistelevät ilmeet. Mitä jos elämä olisikin mukavaa, ilman jatkuvaa tappelua.

Olisi ihanaa jos joku kehuisi ja antaisi hyvänmielen sanoja ivan ja hyökkäyksien sijaan?

Raili käpertyy kainaloon tiukemmin ja kehuu, kuinka hyvin Pertti-kulta lauloi. Niin lemmekkäästi ja nuotilleen. Ihan kuin oikea tähti. Rakkautta lisää – miten saan elämääni rakkautta?

Kaisan muikeat mietteet

Kaisa mulkoilee vihaisena Ramia. Koko tapaaminen oli Ramin surkean mieskunnon takia mennyt pieleen. Kaisaa puistattaa mokoma lammas. Ramin henkikin oli haissut. Eikös miehellä ollut hammasharjaa käytössään?

Onneton lemmenhetki oli katkennut Ramin puuskutukseen ja hikiseen olemukseen. Kaisan upeat silkkialusvaatteet olivat hikiläiskien peitossa. Kaisa oli suorastaan moittinut Ramin maanrakoon ja miehen ilmeistä päätellen, ei Rami ollut vielä toipunut järkytyksestä.

Käski sitten Ramin lähteä mopolla moottoritielle, miettii pettynyt Kaisa.

Laivalla aikoo Kaisa ottaa vahingon takaisin, korkojen kera. Kaisa iskee kyntensä raavaimpaan urokseen ja kellistää tämän hyttinsä iloihin. Koko yöksi. Kaisa nappaa pitkän siivun kohdalleen tulevasta valkoviinipullosta.

Rami on mennen talven lumia. Tänään puhaltavat uudet tuulet Kaisan ajatuksissa. Miten lisää säpinää makuuhuoneeseen – 3 ravintolisää avuksesi

Ramia harmittaa Kaisan mulkoilut

Kerrankos sitä mieskunto pettää, varsinkin tuollaisen syöjättären käsittelyssä. Ennen naisetkin tyytyivät tavalliseen toimintaan. Nyt tarvitaan ties mitä otteita ja lemmenloruja ennen tositoimia. Ramin nuoruudessa ei moista ollut. Rami tuhahtaa ja kääntää katseensa Pomon ja Railin teerenpeliin.

Luoja, tämäkin vielä. Ja tuossa iässä. Rami närkästyy. Jos hänen äitinsä käyttäytyisi kuin mikäkin portto Pomonsa kanssa linja-autossa, niin Rami antaisi ankarat moitteet. Ei sovi vanhempien olla enää intohimon tuulien heiteltävinä. Sukkien kudonta ja vaatteiden ompelu, siinä sopivat harrasteet. Laivalla ehkä bingoa pienillä panoksilla. 3 tapaa rajoittaa elämääsi ilman elämäniloa

Vaan ei arvaa, mitä on kohtalo hänelle varannut. Ramia odottaa yllätys. Todellinen sellainen.

Tarina jatkuu…

Rakkaudella, Anne

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje niin saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista, uutisista, kilpailuista sekä paljon vinkkejä sähköpostiisi!

Jätä kommentti